Κοσμος

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Αυστρία

Άνδρας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτος νεκρός στην Αυστρία λόγω κορωνοϊού
Πρώτος νεκρός στην Αυστρία λόγω κορωνοϊού©EPA/ZOLTAN BALOGH

Ένας 69χρονος άνδρας είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Αυστρία - Ενίσχυση των μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρώτο θύμα στην Αυστρία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Ένας 69χρονος άνδρας, ο οποίος έπασχε από χρόνια νόσο και είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία, έχασε την μάχη σήμερα, 12 Μαρτίου, σε νοσοκομείο της Βιέννης. Εν τω μεταξύ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα βρίσκονται σε έξαρση και έφθασαν στα 302. Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, απαγορεύονται από σήμερα οι επισκέψεις ασθενών στα δημοτικά νοσοκομεία της Βιέννης.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ επιβεβαίωσε το μεσημέρι την έντονη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, αναφέροντας ότι, ενώ χθες το πρωί καταγράφονταν 202 κρούσματα, σήμερα, 12 Μαρτίου, ο αριθμός τους έχει ανέλθει στα 302.

Έπειτα από εντολή του υπουργού Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, αναστέλλονται προληπτικά και μέχρι τα τέλη Απριλίου οι άδειες όλων των 25.000 αστυνομικών στην Αυστρία. Παράλληλα  ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα εάν δεν επιτευχθεί μία εκτόνωση στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.