Μίσιγκαν: Νέα νίκη για τον Τζο Μπάιντεν, πλήγμα για τον Σάντερς
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κρατιέται γερά στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών


ΗΠΑ-Δημοκρατικοί: Ο Τζο Μπάιντεν οδεύει σε επικράτηση στο Μίσιγκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΜΜΕ.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οδεύει σε νίκη επί του Μπέρνι Σάντερς στην πολιτεία Μίσιγκαν, όπου κρινόταν χθες Τρίτη ο υψηλότερος αριθμός αντιπροσώπων στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών μεταξύ των έξι πολιτειών όπου εκτυλίχθηκε η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ.
Τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ανάμεσά τους τα CNN, Fox News και NBC, προέβλεψαν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επικρατήσει στην πολιτεία αυτή, όπου διακυβεύονται 125 αντιπρόσωποι στο κομματικό συνέδριο. Οι κάλπες έκλεισαν στο Μίσιγκαν στις 21:00 [ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ· 03:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας].
Η επικράτηση του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν καταφέρνει βαρύ πλήγμα στην εκστρατεία του δημοκρατικού σοσιαλιστή γερουσιαστή Σάντερς, για τον οποίο το Μίσιγκαν χαρακτηριζόταν πολιτεία που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε μετά την απώλεια του προβαδίσματός του την περασμένη εβδομάδα, τη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη.
Έδρα μεγάλου μέρους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πολιτεία με τεράστιο αριθμό εργαζομένων του «μπλε κολάρου», το Μίσιγκαν απρόσμενα για τους περισσότερους αναλυτές τάχθηκε υπέρ του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016. Είναι εξάλλου η πολυπληθέστερη από τις έξι πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές διαδικασίες για το συνέδριο των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Edison Research, στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τουλάχιστον 22 συνέδρους ως τώρα και ο Σάντερς 15, στοιχείο πάντως που θα μεταβάλλεται όσο εξελίσσεται η καταμέτρηση. Ο Σάντερς, ο οποίος ήταν και τότε υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είχε κάνει την έκπληξη επικρατώντας το 2016 στη μάχη με τη Χίλαρι Κλίντον σε αυτή την πολιτεία των Μεγάλων Λιμνών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση η εκλογή νέου Ποντίφικα θα μπορούσε να θεωρηθεί άκυρη
Αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους από πολλά χωριά γύρω από την πρωτεύουσα του Ισραήλ
Το BBC έφερε στο φως τη σκοτεινή πλευρά των αισθητικών επεμβάσεων στη χώρα
Με φόντο τις αντιρρήσεις του Ουκρανού προέδρου για την Κριμαία
Για χρόνια αποτελεί ζήτημα ανάμεσα στους μελετητές του μεγάλου δραματουργού
Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο
Κατηγορείται για εξύβριση Ερντογάν και εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία
«Αποδεχτείτε την πρότασή μας, αλλιώς αποχωρούμε», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Πρωταγωνιστεί ο Ρέιφ Φάινς
Όλοι φορούν ράσο, αλλά έχουν άλλες ιδιότητες, άλλους τίτλος και διαφορετικά χρώματα που τους ξεχωρίζουν
Για πρώτη φορά, λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους θα είναι Ευρωπαίοι
«Πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για την εξέλιξη», δήλωσε
Είχε παραιτηθεί προ ημερών επικαλούμενος την ηλικία του
«Ο λαός μας πληρώνει το τίμημα, όχι το Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
«Υπερβολικά αλλοπρόσαλλες» οι κινήσεις του - Έρευνα Reuters/Ipsos
Καμπανάκι από τον καθηγητή Νατζί Γκιορούρ μετά από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ
Οι εκτιμήσεις των Ελλήνων σεισμολόγων
Ναι, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν υπέρ της δωρεάς οργάνων, όπως και ο Πάπας Βενέδικτος, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να γίνει δωρητής μετά θάνατον – Ο λόγος
Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ όπως καταγράφηκε στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.