Κοσμος

Σι Τζινπίνγκ: Ο κορωνοϊός έχει τεθεί πρακτικά υπό έλεγχο

Μόνο 19 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πεποίθηση ότι ο κορωνοϊός έχει τεθεί υπό έλεγχο εξέφρασε μέσω δηλώσεων του, ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού «έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο» σημείωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας από την «καρδιά» της επιδημίας του Covid-19 στην Κίνα, την πόλη Ουχάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το Xinhua.

«Τα πρώτα αποτελέσματα εξασφαλίστηκαν με τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την αντιστροφή της τάσης στην Ουχάν και τη Χουμπέι». Πρόκειται για την επαρχία της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ουχάν, όπου περίπου 56 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η επίσκεψή του στην πόλη αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την Κίνα, όπου μόνο 19 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Η θεαματική αυτή πτώση σε σχέση με τα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονταν καθημερινά τον Φεβρουάριο, δείχνει ότι τα δραστικά μέτρα καραντίνας που ελήφθησαν είχαν αποτέλεσμα.

Ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, προτού επεκταθεί σε όλη τη χώρα και μετά στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότεροι από 4.000 έχουν καταλήξει, στην πλειονότητά τους στην Κίνα.