Κοσμος

Τι κάνει η γαλλική προεδρία για να μην κολλήσει κορωνοϊό ο Μακρόν

Προσέχουν στιλό, μπλοκ, ντοσιέ και γενικά ό,τι πρόκειται να αγγίξει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς οι Γάλλοι επιχειρούν να προστατεύσουν από τον κορωνοϊό τον Εμανουέλ Μακρόν - Τα μέτρα της γαλλικής προεδρίας.

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση με τον Covid-19 στη Γαλλία, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της για να μην κολλήσει κορωνοϊό ο Μακρόν. Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν σε 1.412, την ώρα που 30 ασθενείς έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι σε καλή κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία έχει θέσει σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια του Μακρόν. Συγκεκριμένα:

  1. Καμία συνάντηση δεν γίνεται πλέον στο γραφείο του και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα αντικείμενα που αγγίζει, όπως στιλό, μπλοκ και ντοσιέ. Γενικά όλο το περιβάλλον γύρω του εποπτεύεται.
  2. Περιορισμός στις επισκέψεις. Οι δημόσιες επισκέψεις στο προεδρικό μέγαρο διακόπτονται ενώ οι καλεσμένοι για γεύματα και δείπνα περιορίζονται δραστικά.
  3. Γίνονται απολυμάνσεις μεταξύ δύο συναντήσεων. Όταν γίνει κάποια συνάντηση οι καρέκλες τοποθετούνται αραιά ενώ οι αίθουσες απολυμαίνονται ολικά.
  4. Μέτρα για τους συνεργάτες. Όσοι έρχονται σε επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν παρακαλούνται να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το σινεμά, το θέατρο κλπ. Ήδη έχει σχεδιαστεί ένα πλάνο για εργασία με βάρδιες.

Τα μέτρα που λαμβάνει η γαλλική προεδρία για να μην κολλήσει κορωνοϊό ο Μακρόν έρχονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται έξαρση του επικίνδυνου ιού στην Ευρώπη.