Κοσμος

Κορωνοϊός: Ραγδαία εξάπλωση εκτός Κίνας - Αυξήθηκαν τα θύματα

Πρόβλημα η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Ιταλία - 180 κρούσματα στη Γερμανία - Πλησιάζουν τους 91.000 οι φορείς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ
Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ/© EPA/DAN DELONG

Έξαρση της επιδημίας κορωνοϊού εκτός Κίνας - Αυξάνονται κρούσματα και νεκροί.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η παγκόσμια κοινότητα λόγω κορωνοϊού. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με ολοένα και περισσότερους φορείς να χάνουν τη ζωή τους, εκτός Κίνας (σ.σ. χώρα που ξεκίνησε η επιδημία τον περασμένο Δεκέμβριο). Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν λιγότερα από 200 κρούσματα στην ασιατική χώρα, την ώρα που στη Νότια Κορέα τα κρούσματα ήταν διπλάσια (477), ενώ στην Ιταλία και το Ιράν ξεπέρασαν τα 2.000 και 1.500 αντίστοιχα (σ.σ. 2.036 στην Ιταλία και 1.501 στο Ιράν). Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως τα τελευταία 24ωρα είναι σχεδόν 9πλάσια σε σχέση με την Κίνα, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα κρούσματα του Covid-19 παγκοσμίως πλησιάζουν τα 91.000 (σ.σ. 90.936), εκ των οποίων τα 80.151 είναι στην ηπειρωτική Κίνα και τα 4.812 στη Νότια Κορέα. Όσον αφορά στους θανάτους, οι περισσότεροι είναι στην Κίνα και ακολουθούν Ιράν με 66 νεκρούς και Ιταλία με 52. 

Μάλιστα, στην Κίνα δείχνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα στο εξωτερικό, καθώς Κινέζοι που βρίσκονταν διακοπές στην Ιταλία, επέστρεψαν στην Κίνα και επτά από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τα επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολικά) και πρόκειται για Κινέζους τουρίστες, που ήρθαν από την ευρωπαϊκή χώρα.

Ένα άλλο στοιχείο που συνεχίζει να προβληματίζει, είναι η αύξηση της λίστας με τα κράτη όπου έχουν βρεθεί κρούσματα. Μόνο τη Δευτέρα προστέθηκαν άλλες εννέα χώρες με τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας. Πρόκειται για την Πορτογαλία, την Ανδόρα, την Ινδονησία, την Λετονία, την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Σαουδική Αραβία, την Σενεγάλη και την Τυνησία. Σε αρκετές από αυτές επέστρεψαν τουρίστες που ταξίδεψαν στην Ιταλία.

Αυξάνονται τα θύματα

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται. Στην Κίνα απεβίωσαν άλλα 32 άτομα, αλλά και εκτός χώρας αυξάνεται ο αριθμός. Στις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες, μετά τους πρώτους δύο θανάτους, άλλοι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν και πάλι στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τις τελευταίες 48 ώρες οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς τα κρούσματα έφτασαν τα 108. Μάλιστα, η κυβέρνηση προχώρησε σε συνεννόηση με φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να συνεργαστούν για την δημιουργία εμβολίου και φαρμάκων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα στην Νότια Κορέα απεβίωσαν άλλοι τρεις άνθρωποι, με τον απολογισμό να φτάνει στους 28. Στο Ιράν 66 άτομα έχουν χάσει ήδη την ζωή τους και στην Ιταλία, που κλονίζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 52, αφού άλλοι 18 πέθαναν χθες.

Γερμανία: Δασκάλα το νέο κρούσμα

Την ίδια στιγμή μια δασκάλα, η οποία μολύνθηκε σε εκδρομή για σκι στο Νότιο Τιρόλο, είναι το τρίτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού Covid-19 στο Βερολίνο.

Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσει το σχολείο στο οποίο εργάζεται, ενώ προκειμένου να επαναλειτουργήσει, θα εξεταστούν προηγουμένως περίπου 80 άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι ιδιωτικό σχολείο του Βερολίνου θα παραμείνει επίσης κλειστό, καθώς υπάρχει «ύποπτο» περιστατικό μεταξύ των γονέων των μαθητών. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με τον κορωνοϊό στην γερμανική πρωτεύουσα ανέρχονται πλέον σε τρεις, με δεκάδες άτομα να εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Μέχρι στιγμής στη Γερμανία έχουν διαπιστωθεί 180 κρούσματα (92 στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 35 στο Μόναχο -εκ των οποίων 14 έχουν αποθεραπευτεί και λάβει εξιτήριο- 26 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, 11 στην Έσση, 3 στο Βερολίνο, 2 στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και από ένα στο Βρανδεμβούργο, στην Βρέμη, στην Κάτω Σαξονία, στη Σαξονία και στη Θουριγγία.

Το βράδυ ανακοινώθηκε, επίσης, μια ακόμη ακύρωση Έκθεσης, αυτήν τη φορά της Διεθνούς Έκθεσης Χειροτεχνίας στο Μόναχο, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 1.000 εκθέτες από 60 χώρες και οι επισκέπτες να ξεπεράσουν τις 100.000.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.