Κοσμος

Η Γκρέτα συνάντησε τη Μαλάλα στην Οξφόρδη

Η φωτογραφία της ακτιβίστριας και της νομπελίστριας έγινε viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ, Μαλάλα Γιουσαφσζάι
Γκρέτα Τούνμπεργκ, Μαλάλα Γιουσαφσζάι © Instagram

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ της κλιματικής αλλαγής συνάντησε τη Μαλάλα Γιουφσαζάι των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην Οξφόρδη.

Η έφηβη υπερασπίστρια του πλανήτη και πολέμια της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ, συνάντησε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Πακιστανή σπουδάζει.  

Η 22χρονη Μαλάλα ανέβασε μάλιστα στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία που έβγαλε μαζί με τη 17χρονη Σουηδή και έγραψε: «Σε ευχαριστώ @gretathunberg» και έβαλε και μια καρδούλα emoji.

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την καθιερωμένη σχολική απεργία της Παρασκευής κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτή τη φορά η 17χρονη θα συνταχθεί με τους μαθητές που θα διαδηλώσουν στους δρόμους του Μπρίστολ.



Τα δύο κορίτσια έγιναν πασίγνωστα σε μικρή ηλικία αγωνιζόμενες για έναν σκοπό. Η Μαλάλα κόντεψε να πληρώσει με τη ζωή της την αφοσίωσή της στο δικαίωμα της παιδείας για τα κορίτσια στη χώρα της. Η Μαλάλα χτυπήθηκε από σφαίρα των Ταλιμπάν στο κεφάλι και επέζησε. Η Γκρέτα αγωνίζεται, όπως λέει η ίδια, για να σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Το 2014 η Μαλάλα Γιουσαφζάι έγινε η νεότερη σε ηλικία νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης. Η Τούνμπεργκ ήταν υποψήφια για το βραβείο της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας το 2019 και το 2020. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.