- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ερευνητές με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του αιώνα: τον τάφο της Νεφερτίτης.
Ομάδα αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ανακάλυψε μυστικούς θαλάμους πίσω από τα τείχη του διάσημου τάφου του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλιάδων της Αιγύπτου, οι οποίοι ενδέχεται να κρύβουν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα: τον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Μαμντού Ελνταμάτι, σκάναραν τα τοιχώματα του τάφου του νέου φαραώ με ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα αντικείμενα. Η επιστημονική ομάδα αναφέρει σε δημοσίευμα του περιοδικού Nature ότι ανακάλυψε μια άγνωστη έως τώρα κοιλότητα κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ο Τουταγχαμών. Πρόκειται για έναν χώρο ύψους 2,13 μέτρων και πλάτους 10,5 μέτρων.
Ο τάφος του Τουταγχαμών ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα το 1922. Ο Αιγύπτιος Φαραώ πέθανε μυστηριωδώς σε ηλικία 19 ετών το 1.323 π.Χ. μετά από 10 χρόνια βασιλείας. Η θεωρία για τον τάφο της Νεφερτίτης, αναπτύχθηκε πρώτη φορά το 2015 από Βρετανό Αιγυπτιολόγο που είπε ότι μπορεί να υπάρχουν μυστικοί θάλαμοι πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών.
Σύμφωνα με το RT, παρόμοιες έρευνες είχαν γίνει στον τάφο και το 2017 ωστόσο δεν βρέθηκαν κρυφά δωμάτια.
Ποια ήταν η Νεφερτίτη
Η Νεφερτίτη ήταν αρχαία Αιγύπτια βασίλισσα που έζησε μεταξύ 1370-1330 π.Χ. περίπου. Είναι μία από τις πιο διάσημες βασίλισσες της αρχαίας Αιγύπτου δίπλα στην Χατσεψούτ, την Νεφερτάρι και την Κλεοπάτρα που φημίζονταν για την δυναμική προσωπικότητα και το κάλλος τους.
Η καταγωγή της δεν είναι εξακριβωμένη. Υπήρξε η κύρια σύζυγος του φαραώ Ακενατόν (1352-1336 π.Χ.) της 18ης Δυναστείας και έφερε τον τίτλο «Μεγάλη βασιλική σύζυγος». Με τον Ακενατόν η Νεφερτίτη απέκτησε έξι κόρες. Η Μεριτατέν ήταν η πρωτότοκη και ο σύζυγός της, ο Σμενκαρέ, διαδέχτηκε στον θρόνο τον Ακενατόν, μετά τον θάνατό του. Ως αδελφή της αναφέρεται η Mutnedjmet, σύζυγος του Χορεμχέμπ, του τελευταίου φαραώ της 18ης Δυναστείας, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο. Οι υπόλοιπες κόρες του ζεύγους Νεφερτίτης-Ακενατόν ήταν η Μεκετατέν, η Ανκεζεναμούν, η Νεφερνεφερουατέν Τασερίτ, η Νεφερνεφερούρε και η Σετεπένρε.