- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μεγάλη Βρετανία: Το Brexit φέρνει point system στα εργασιακά - Τι αλλάζει στη μεταναστευτική πολιτική.
Σε σειρά κινήσεων για να προσελκύσει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, μειώνοντας τον αριθμό των ανειδίκευτων εργατών, προχωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη -μετά Brexit- εποχή η κυβέρνηση Τζόνσον προσανατολίζεται στην υιοθέτηση ενός διαφορετικού περιοριστικού μοντέλου με αρκετούς περιορισμούς στο ποιος τελικά θα γίνεται δεκτός στη Μεγάλη Βρετανία για να δουλέψει.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον Guardian, στόχος είναι να μπει φρένο στην εξάρτηση «από το φθηνό εργατικό δυναμικό της Ευρώπης». Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το καλοκαίρι του 2016, οι θιασώτες του Brexit είχαν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο μεταναστευτικό και στον μεγάλο αριθμό μεταναστών από την Ευρώπη που δεχόταν η Μεγάλη Βρετανία.
Το νέο σύστημα στο μεταναστευτικό θα λειτουργεί με τη συλλογή μονάδων για κάθε εργαζόμενο. Αυτές οι μονάδες θα συγκεντρώνονται βάσει των ειδικών δεξιοτήτων και των προσόντων του υποψηφίου, ρυθμίζοντας παράλληλα το ύψος του μισθού και το πόστο που αυτός θα καταλαμβάνει (αν το καταλαμβάνει). Οι βρετανικές αρχές θέλουν η έκδοση βίζας θα είναι δυνατή μόνο για όσους συγκεντρώνουν τις απαραίτητες μονάδες σε αυτό το σύστημα.
Ήδη, πάντως, οι βιομήχανοι αντιδρούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση Τζόνσον ότι επιτίθεται στην οικονομία και προειδοποιούν για «καταστροφικές συνέπειες» με κλείσιμο παραγωγικών γραμμών και απώλεια θέσεων εργασίας.