- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βοήθεια από τη Ρωσία με στόχο την «αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας» ζήτησε σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική τηλεόραση το Σάββατο 1 Μαρτίου ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος διορίστηκε από την τοπική Βουλή την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μετά την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης.
Ο φιλορώσος νέος πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μου για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το δημοψήφισμα που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου με το ερώτημα της παραχώρησης μεγαλύτερης αυτονομίας στην επαρχία αυτή, επισπεύδεται και θα γίνει στις 30 Μαρτίου, με ερώτημα «ανεξαρτησία» ή «ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία». Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ψηφίσει την Πέμπτη υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μεγαλύτερη αυτονομία. Η ψηφοφορία αυτή έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς το κτίριο του κοινοβουλίου ελέγχεται από το πρωί της Πέμπτης από μια ομάδα ενόπλων.
«Δεν θα αδιαφορήσουμε στην έκκληση της Κριμαίας», ήταν η άμεση απάντηση του Κρεμλίνου. Οι φόβοι πως επισπεύδεται αποσχιστικό δημοψήφισμα γίνονται όλο και πιο ορατοί, καθώς ρωσικά στρατεύματα (πάνω από 6000 στρατιώτες) κατευθύνονται από και προς την Κριμαία, ενώ προειδοποιεί τη Ρωσία με κυρώσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ. Ομπάμα.
Την ίδια στιγμή, το Κίεβο, που δεν αναγνωρίζει τον νέο πρωθυπουργό της Κριμαίας, κατήγγειλε ότι η Ρωσία αρνείται να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία υπό την αιγίδα μιας συμφωνίας που εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της τελευταίας, όπως δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ντεσίτσια.