- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κοροναϊός: Η Καμπότζη επιτρέπει στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam να ρίξει άγκυρα
Οι 1.455 τουρίστες επιβιβάστηκαν την 1η Φεβρουαρίου στο Χονγκ Κονγκ
Το κρουαζιερόπλοιο Westerdam έριξε άγκυρα στην Καμπότζη, καθώς του απαγορεύθηκε να ελλιμενιστεί σε πέντε ασιατικά λιμάνια εξαιτίας φόβων για κοροναϊό.
Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Westerdam, στο οποίο απαγορεύθηκε να ελλιμενιστεί σε πέντε ασιατικά λιμάνια εξαιτίας των φόβων ότι μπορεί να επιβαίνουν σε αυτό άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό COVID-19, έριξε άγκυρες σήμερα Πέμπτη στην Καμπότζη, όπου εντέλει οι επιβάτες του θα μπορέσουν να κατέβουν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι 1.455 τουρίστες επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο, που έχει 802 μέλη πληρώματος, την 1η Φεβρουαρίου στο Χονγκ Κονγκ, αυτόνομη κινεζική περιοχή όπου έχουν επιβεβαιωθεί περίπου πενήντα κρούσματα του COVID-19. Επρόκειτο να κάνουν μια περιήγηση μερικών ημερών στην Ιαπωνία.
Αλλά εξαιτίας του κλίματος φόβου που έχει γεννήσει η επιδημία ιογενούς πνευμονίας η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 ανθρώπους, σχεδόν όλους στην ηπειρωτική Κίνα, απαγορεύθηκε στο κρουαζιερόπλοιο να ελλιμενιστεί στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, κατόπιν στην Ταϊβάν, στις Φιλιππίνες, στο αμερικανικό νησί Γκουάμ και στην Ταϊλάνδη. Οι επιβαίνοντες έμειναν έτσι αναγκαστικά στη θάλασσα για πάνω από δέκα ημέρες.
Χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν αποφάσισε να επιτρέπει το κρουαζιερόπλοιο να ελλιμενιστεί στη Σιχανούκβιλ (νότια) για να «μπει τέλος στην αρρώστια του φόβου που λυσσομανά στον κόσμο».
Η Καμπότζη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Κίνα, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο βασίλειο. Ο Χουν Σεν ταξίδεψε στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα για να εκφράσει την υποστήριξή του στο Πεκίνο εν μέσω της κρίσης δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Westerdam, την Holland America, δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του COVID-19 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο.
Οι επιβάτες, παρότι έχουν εξεταστεί επανειλημμένα πάνω στο πλοίο, θα πρέπει να εξεταστούν ξανά από τις αρχές της Καμπότζης πριν τους επιτραπεί να αποβιβαστούν, σύμφωνα με μια επιβάτιδα, την αμερικανίδα τουρίστρια Κριστίνα Κέρμπι.
Στο λιμάνι της Σιχανούκβιλ, βρίσκονταν σε εξέλιξη προετοιμασίες για μια τελετή υποδοχής, ενώ τόσο οι ξένοι τουρίστες πάνω στο σκάφος όσο και διπλωμάτες εξέφραζαν ανακούφιση που βρέθηκε λύση ώστε να κατέβουν. Οι περισσότεροι επιβάτες θα αρχίσουν το ταξίδι της επιστροφής στις πατρίδες τους με πτήσεις τσάρτερ από την Πνομ Πενχ, από αύριο 14η Φεβρουαρίου το νωρίτερο, σύμφωνα με επιστολή του πλοιάρχου στους επιβάτες, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξήρε την κυβέρνηση της Καμπότζης για την απόφασή της να επιτρέψει στο Westerdam να ελλιμενιστεί, κάνοντας λόγο για ένα «παράδειγμα της διεθνούς αλληλεγγύης που έχουμε ζητήσει επανειλημμένα» να επιδεικνύεται, καθώς «οι επιδημίες βγάζουν το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.