Κοσμος

Άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και αυτοκτόνησε

Άνω κάτω οι αρχές στη Ρωσία - Έρευνα για το πώς κατάφερε να περάσει όπλο στην αίθουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bullet.jpg
© Pixabay

Μόλις άκουσε την ποινή, τράβηξε όπλο και πάτησε τη σκανδάλη: Σοκάρει η αυτοκτονία πρώην αξιωματούχου στη Ρωσία.

Τέλος στη ζωή του με όπλο έδωσε ο πρώην αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας στη Ρωσία (FSIN) Βίκτορ Σβιρίντοφ. Η αυτοκτονία σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια δικαστών, δικηγόρων και πολιτών στην αίθουσα του δικαστηρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Ο Σβιρίντοφ, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης μεταφορικών μέσων της FSIN στη Ρωσία, «αυτοκτόνησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με πιστόλι που έφερε πάνω του», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Δικαστηρίου του Δήμου της Μόσχας Ουλιάνα Σαλάποβα. Σύμφωνα με το TASS, o Σβιρίντοφ είχε απολυθεί από τη θέση αυτή πριν από 5 και πλέον χρόνια.

Κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό, μέσω του οποίου επιδίωξε να αποσπάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ρουβλιών (143.000 ευρώ). Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, παρότι -όπως είπε η Σαλάποβα- ο ποινικός κώδικας προβλέπει για τέτοιου είδους πράξεις ποινές φυλάκισης 7-15 ετών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η αστυνομία και η Ανακριτική Επιτροπή άρχισαν έρευνες για να διαπιστώσουν πώς ο κατηγορούμενος μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχοντας πάνω του το όπλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.