Κοσμος

Επίσημο: Πάνω από 100 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Αιγύπτου

Ιστορικές στιγμές στη «Χώρα των Φαραώ» - Προβληματισμός στην κυβέρνηση του προέδρου Σίσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάιρο
Κάιρο/© Pixabay

Έσπασε το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων ο πληθυσμός της Αιγύπτου.

Ιστορικές στιγμές ζει η Αίγυπτος καθώς σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ξεπέρασε και επίσημα τα 100 εκατομμύρια σε πληθυσμό. Το γεγονός εορτάστηκε λίγο μετά τις 14.30, όταν ο ψηφιακός μετρητής της Επίσημης Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας απέκτησε έξι ψηφία. Η Αίγυπτος είναι το πολυπληθέστερο αραβικό κράτος στον κόσμο. Η κυβέρνηση εμφανίζεται προβληματισμένη για τον υπερπληθυσμό και εξετάζει μέτρα για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εκτιμά ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί απειλή για τη χώρα και εμπόδιο στην ανάπτυξή της. Να σημειωθεί ότι μόνον στην πρωτεύουσα Κάιρο ο πληθυσμός αγγίζει και ίσως και να ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη πόλη είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες στον κόσμο, με την κίνηση στους δρόμους να δοκιμάζει τις αντοχές και του πιο υπομονετικού ανθρώπου στον κόσμο.

Πυραμίδες
Πυραμίδες/© Pixabay

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Αίγυπτος αυξάνει τον πληθυσμό της κάθε χρόνο, 2 με 3 εκατομμύρια κατοίκους. Σημειώνεται ότι εκτός συνόρων ζουν και εργάζονται τουλάχιστον 13 εκατομμύρια Αιγύπτιοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.