Κοσμος

Κόμπι Μπράιαντ: Tα νέα στοιχεία για την πτώση του ελικοπτέρου

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών έχει ξεκινήσει την έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22222084.jpg
© ADAM S DAVIS / EPA

Τι ερευνά η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ σχετικά με την συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ.

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ συνεδρίασε χθες με αφορμή την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ, με το ρεπορτάζ της Daily Mail να αναδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ούτε σοτν κινητήρα. Η Επιτροπή διερευνά ακόμη τον ρόλο που διαδραμάτισε στο δυστύχημα η ομίχλη, όπως επίσης και τα λάθη του πιλότου, Άρα Ζομπάγιαν.

Kobe Bryant Helicopter Crash - Animated Visualization and Reconstruction

Η τελική έκθεση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σε τουλάχιστον έναν χρόνο, αφού ο πίνακας οργάνων του ελικοπτέρου καταστράφηκε κατά την πτώση και οι περισσότερες από τις συσκευές μετατοπίστηκαν. Το σύστημα ελέγχου ήταν εντελώς κατεστραμμένο, ενώ οι μηχανές και οι ρότορες λειτουργούσαν μέχρι και τη στιγμή της συντριβής.

Η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προσφέρει ακόμα πληροφορίες, όμως όλα δείχνουν ότι τα λάθη του πιλότου ήταν αρκετά σοβαρά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της Intelligencer της Νέας Υόρκης, ο Άρα Ζομπάγιαν που επίσης έχασε τη ζωή του, είχε παραβιάσει αρκετούς κανόνες πραγματοποιώντας την μοιραία πτήση πάνω από το Καλαμπάσας.

Μέχρι την τελική έκθεση οι πληροφορίες για το τι πραγματικά έγινε το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου θα πληθαίνουν. Η κηδεία του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και των άλλων 7 επιβατών θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στο Staples Center και η Βανέσα Μπράιαντ έχει ζητήσει από τον κόσμο, να μετατρέψουν την τελετή σε μια «γιορτή για τη ζωή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.