Κοσμος

Ξυλοκόπησαν Ρωσίδα που ξεσκέπασε το πογκρόμ των γκέι στην Τσετσενία

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε τις συστηματικές απαγωγές και βασανισμούς των ομοφυλόφιλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δημοσιογράφος και δικηγόρος Γελένα Μιλασίνα
Η δημοσιογράφος και δικηγόρος Γελένα Μιλασίνα / © Facebook

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε η δημοσιογράφος Γελένα Μιλασίνα, η οποία έχει ξεσκεπάσει τους διωγμούς που υφίστανται οι γκέι άνδρες στην Τσετσενία.

Γνωστή δημοσιογράφος και δικηγόρος της Ρωσίας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην  πρωτεύουσα Γκρόζνι της Τσετσενίας από συμμορία ανδρών επειδή πρώτη ξεσκέπασε τον συστηματικό διωγμό και εξόντωση των γκέι ανδρών στη χώρα.

Η Γελένα Μιλασίνα, η οποία αποκάλυψε τις απαγωγές και τα βασανιστήρια σε βάρος γκέι ανδρών στην Τσετσενία, δέχθηκε επίθεση από συμμορία ανδρών ενώ βρισκόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου Kontinent. Η Ρωσίδα μετέβη στο Γκρόζνι μαζί με τη Μαρίνα Ντουμπρόβινα για να παραστεί στη δίκη ενός ντόπιου μπλόγκερ.  

Τοπικό συμβούλιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι η αστυνομία της Τσετσενίας διερευνά το περιστατικό.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Μιλασίνα δήλωσε ότι η επίθεση που δέχθηκε συνδέεται με την επαγγελματική της ιδιότητα, ενώ πρόσθεσε πως έχει δεχθεί απειλές από τις τσετσενικές αρχές και τον ίδιο τον πρόεδρο Ραμζάν Καντίροφ και στο παρελθόν. «εννοείται πως ήταν μια οργανωμένη επίθεση, είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικηγόρων που εργάζονται στην Τσετσενία», είπε η δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.

Ο πρόεδρος Καντίροφ βρίσκεται στην εξουσία της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας εδώ και 13 χρ΄ναι και θεωρείται σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για πογκρόμ κατά των γκέι ανδρών στη χώρα του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.