Κοσμος

Γιατί ο Χάρι πήρε μεγαλύτερη κληρονομιά από τον Ουίλιαμ;

«Έριξε» η βασιλομήτωρ τον μεγάλο γιο της πριγκίπισσας Νταϊάνας;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
princeharry.jpg
Μέγκαν Μαρκλ - Πρίγκιπας Χάρι - Πρίγκιπας Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλεντον © EPA/STR UK AND IRELAND OUT SHUTTERSTOCK OUT

Τα χρήματα που άφησε σε Χάρι και Ουίλιαμ η βασιλομήτωρ Ελισάβετ, συνολικά φτάνουν τα 24,3 εκατ. δολάρια.

Αρκετοί λένε ο τέως πρίγκιπας Χάρι είναι ο αγαπημένος των Βρετανών οι οποίοι τον ταυτίζουν, ως αντισυμβατικό έναντι του θεσμού της μοναρχίας, με τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ήταν άραγε ο Χάρι και ο αγαπημένος δισέγγονος της προγιαγιάς του; Γεννάται το ερώτημα, καθώς, μετά τον θάνατο της βασιλομήτορος Ελισάβετ, ο μικρός πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε περισσότερα χρήματα από εκείνα που πήρε ο Ουίλιαμ. Έκανε λοιπόν η προγιαγιά διακρίσεις; Η απάντηση είναι αρνητική.

Η βασιλομήτωρ γνώριζε πως ο κάποτε ο πατέρας των Χάρι και Ουίλιαμ θα γινόταν βασιλιάς. Και ως πρωτότοκος γιος του ο Ουίλιαμ θα ανέβαινε κι αυτός με τη σειρά του στον θρόνο.

Ο Χάρι ακολουθεί τελευταίος στη σειρά της διαδοχής, επομένως η βασιλομήτωρ θέλησε να εξασφαλίσει τον δισέγγονό της ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς.

Τα χρήματα που άφησε στα δύο δισέγγονά της συνολικά φτάνουν τα 24,3 εκατ. δολάρια. Η ακριβής αναλογία που δόθηκε στα δύο αδέρφια παραμένει άγνωστη, αλλά σύμφωνα με το BBC, ο Χάρι κληρονόμησε τα περισσότερα, μετά το θάνατο της προγιαγιάς του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.