Κοσμος

Ανοίγει το νοσοκομείο που φτιάχτηκε σε 10 μέρες στην Ουχάν της Κίνας

Σε μία έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων, έτοιμο να λειτουργήσει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάνω από 1.000 εργάτες δούλεψαν για την κατασκευή του νοσοκομείου στην ουχάν και σήμερα είναι όλα έτοιμα, ώστε αύριο να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.

Ο κοροναϊός που ξέσπασε στην κινεζική πόλη Ουχάν ανάγκασε τις Αρχές της χώρας να χτίσουν μέσα σε χρόνο-ρεκόρ νοσοκομείο για να φιλοξενηθούν οι ασθενείς που όσο περνά ο καιρός όλο και πληθαίνουν στην ασιατική χώρα.

Το νοσοκομείο, που έχει το όνομα Huoshenshan ή Νοσοκομείου του Ορεινού Θεού της Φωτιάς, βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Ουχάν, στο επίκεντρο δηλαδή της επιδημίας του κοροναϊού, από τον οποίον ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 304 και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 12.000.

Οι αρχές ανέθεσαν σε 4 κατασκευαστικές εταιρείες να διαθέσουν τις ημέρες των διακοπών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς προκειμένου να κατασκευαστεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών, που θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και ανοίγει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα κατασκευάζει τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία για τον κοροναϊό σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της απειλητικής ασθένειας. Δύο από τα επείγοντα έργα βρίσκονται στην Ουχάν, ένα στην κοντινή πόλη Χουανγκάνγκ και ένα στη Zhenzhou στην κεντρική επαρχία Henan της Κίνας.

 

 

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αριθμεί 1.400 άτομα, όλοι από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις. Οι εικόνες μέσω drone που έρχονται στη δημοσιότητα από το δίκτυο «New China Tv» είναι πραγματικά εντυπωσιακές.