- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ιστορίες από το Ολοκαύτωμα. Το BBC παρουσιάζει τη σιωπηρή αντίσταση τριών γυναικών μέσα στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας, το Βερολίνο.
Στην καρδιά της χιτλερικής ναζιστικής Γερμανίας γερμανοί πολίτες σιωπηρά και ακούραστα έθεταν καθημερινά τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να σταθούν στο πλευρό αυτών που το καθεστώς απειλούσε και καταδίωκε.
Ανάμεσά τους ήταν η Ρουθ Βίνκελμαν, η οποία είδε τους ναζί να συλλαμβάνουν 16 μέλη της οικογένειά της και να τα οδηγούν στα στρατόπεδα εξόντωσης. Κατάφερε σαν άλλη Άννα Φρανκ να επιβιώσει κρυμμένη σε μια αποθήκη σε κήπο για δύο χρόνια, διαφυλάσσοντας την εβραϊκή της κληρονομιά. «Είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοήσει ή να νιώσει κανείς τον καθημερινό φόβο που βιώναμε».
Η Ελιζαμπέτ Σαρλότε Γκέντεν, γνωστή κι ως η Λιζελότε - μαζί με τον σύζυγό της Έρικ, έκρυβαν Εβραίους στο σπίτι τους στο Βερολίνο μέχρι να τους διασφαλίσουν ένα ασφαλές πέρασμα εκτός των γερμανικών συνόρων. Μέχρι το 1944 το ζευγάρι των Γερμανών είχε φυγαδεύσει δεκάδες Εβραίους κάτω από τη μύτη της ναζιστικής Γερμανίας. Τους ανακάλυψαν όταν άνοιξαν το σπίτι τους στον στρατηγό Φριτς Λίντερμαν, τον οποίο κυνηγούσε η Γκεστάπο για την απόπειρα δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ.
Και η Φελισιτάς Ναρλόχ πρόσφερε καταφύγιο σε μια ανήλικη εβραία που εμφανίστηκε μια μέρα στην πόρτα του σπιτιού ζητώντας βοήθεια. «Ο οποιοδήποτε θα έκανε το ίδιο». «Ηρωικό; Δεν θεωρούσαμε αυτό που κάναμε ηρωικό. Απλά βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον». Οι δύο από αυτές τις Γερμανίδες επέζησαν, η τρίτη σκοτώθηκε.