Κοσμος

Μπάκιγχαμ: Χάρι -Μέγκαν δεν θα χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τίτλους

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
meghan
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι © EPA/WILL OLIVER

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα κάνουν πλέον χρήση των βασιλικών τίτλων τους,

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα κάνουν πλέον χρήση των βασιλικών τους τίτλων HRH (His/Her Royal Highness) και δεν θα λαμβάνουν δημόσιους πόρους για βασιλικά καθήκοντα, δήλωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τον τίτλο τους της βασιλικής υψηλότητας, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας», διευκρινίζουν τα Ανάκτορα. «Δεν θα εκπληρώνουν πλέον βασιλικές υποχρεώσεις» και «δεν μπορούν πλέον επίσημα να εκπροσωπούν τη βασίλισσα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, θα διατηρήσουν τον τίτλο τους, δούκας και δούκισσα του Σάσεξ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες των Βρετανών φορολογούμενων που ξόδεψαν προκειμένου να ανακαινίσουν το Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει το οικογενειακό τους σπότι στο Ηνωμένο Βασίλειλ.

Η νέα συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Έπειτα από μήνες έντασης και δυσφορίας με τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως με τα ανηλεή ταμπλόιντ, ο Χάρι και ο Μέγκαν ανακοίνωσαν στις 8 Ιανουαρίου την απόφασή τους να αποποιηθούν τον ρόλο τους ως «ανώτερα» μέλη της βασιλικής οικογένειας για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να κατοικούν ένα μέρος της χρονιάς στη Βόρεια Αμερική όπου η Μέγκαν έχει δεσμούς.

Σε δήλωσή της η βασίλισσα Ελισάβετ τόνισε ότι μετά από «πολλούς μήνες συνομιλιών και τις πιο πρόσφατες συζητήσεις» είναι «ευχαριστημένη που μαζί βρήκαμε μία εποικοδομητική και υποστηρικτική οδό προς τα εμπρός για τον εγγονό μου και την οικογένειά του».

«Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου», συνεχίζει η Ελισάβετ και τονίζει: «Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της έντονης επιτήρησης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλο το αφοσιωμένο έργο τους στη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα από αυτήν και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μέγκαν έγινε μέλος της οικογένειας. Είναι η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς μου ότι η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να οικοδομούν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.