Κοσμος

Εκτάκτως στη Γερμανία ο Ερντογάν

Πότε πηγαίνει στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ © EPA/HAYOUNG JEON

Στο Βερολίνο εκτάκτως ταξιδεύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα έχει μεταξύ άλλων και συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 19 Ιανουαρίου 2020 θα βρίσκεται στη Γερμανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Θα προηγηθεί συνάντηση του Ερντογάν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη Διάσκεψη παρά το γεγονός ότι είναι άμεσα ενδιαφερόμενη λόγω του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας,  η οποία έχει χαρακτηριστεί παράνομη από πολλά κράτη της Δύσης και αραβικές χώρες, προκύπτει τουρκική υφαλοκρηπίδα μια ανάσα από ελληνικά νησιά, όπως Κρήτη, Κάρπαθος και Ρόδος.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα δε θα παρευρεθεί στο τραπέζι για τη διάσκεψη στη Λιβύη. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως απαιτεί από τον διεθνή παράγοντα να υπάρξει ξεκάθαρη δήλωση περί ακυρότητας του συγκεκριμένου μνημονίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.