Κοσμος

Δικαστική απόφαση - σταθμός για τον ηθικό βιγκανισμό

Είναι «φιλοσοφική πεποίθηση» και προστατεύεται από τον νόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jordi Casamitjan
Jordi Casamitjan / © Facebook

Εργατικό δικαστήριο στη Βρετανία απεφάνθη ότι ο ηθικός βιγκανισμός είναι «φιλοσοφική πεποίθηση» και προστατεύεται δια νόμου.

Ο ηθικός βιγμανισμός είναι φιλοσοφική πεποίθηση και ως εκ τούτου προστατεύεται από τον νόμο σύμφωνα με απόφαση - σταθμό που εξέδωσε δικαστήριο στη Βρετανία.

Η δικαστική υπόθεση - ορόσημο κινήθηκε από τον βίγκαν Jordi Casamitjana, ο οποίος ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από τη Λίγκα Κατά των Βάναυσων Σπορ (League Against Cruel Sports) εξαιτίας των πεποιθήσεων του γύρω από τον ηθικό βιγκανισμό. Αντιθέτως, ο πρώην εργοδότης του διατείνεται ότι ο Casamitjana απολύθηκε εξαιτίας σοβαρών παραπτωμάτων στη συμπεριφορά του.

Ο Βρετανός δικαστής έκρινε ότι οι ηθικοί βίγκαν δικαιούνται την ίδια νομική προστασία που απαγορεύει τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων. Το εργατικό δικαστήριο καλείται τώρα να εκδώσει απόφαση και για το αν η απόλυση του κ. Casamitjana ήταν άδικη και καταχρηστική.

Ο 55χρονος, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, δηλώνει απολύτως ικανοποιημένος με τη δικαστική απόφαση και ελπίζει να βοηθήσει κι άλλα άτομα που επίσης πιστεύουν στον βιγκανισμό.

 

 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC o Jordi Casamitjana υποστηρίζει ότι απολύθηκε από την Λίγκα όταν αποκάλυψε ότι η φιλοζωική οργάνωση είχε επενδύσει αποθεματικά συντάξεων σε εταιρείες που κάνουν πειράματα σε ζώα. 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.