Κοσμος

Σήμερα αποφασίζει η τουρκική Βουλή για τη Λιβύη

Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από τη λιβυκή κρίση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ Σάρατζ - Ερντογάν
Αλ Σάρατζ - Ερντογάν © Twiiter / The Republic of Turkey Directorate of Communications

Εκτάκτως στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού. Σήμερα, αποφασίζουν οι Τούρκοι βουλευτές.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη λιβυκή κρίση την ώρα που οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειάς του το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να  σήμερα να ψηφίσει νομοσχέδιο που προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη έπειτα από τη στρατιωτική βοήθεια που ζήτησε από την Άγκυρα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης στο πλαίσιο μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη Λιβύη, το αίτημα της λιβυκής Βουλής αναμένεται να έρθει στην Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και η κοινοβουλευτική ομάδα να συγκληθεί στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου. Επομένως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να προσαρμόσουν αναλόγως το πρόγραμμά τους και να έτοιμοι να παρουσιαστούν στην ημέρα και την ημερομηνία που θα οριστεί» ανέφερε η σχετική ειδοποίηση.

Ωστόσο, χτες, ο Τούρκος αντιπροέδρος Φουάτ Οκτάι ξεκαθάρισε πως η Τουρκία ενδέχεται να μην στείλει στρατό στη Λιβύη, αν ο οι δυνάμεις του Χαφάρ υποχωρήσουν. «Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο...μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική στάση και να πουν "ok, αποσυρόμαστε, σταματάμε τις επιθέσεις"», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή .

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.