- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία κατά διαδηλωτών για το συνταξιοδοτικό στο κέντρο του Παρισιού.
Διαδηλωτές κατά της σχεδιαζόμενης από τη γαλλική κυβέρνηση συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στο Παρίσι καθώς η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ορισμένες ομάδες διαδηλωτών.
Γαλλικά συνδικάτα πραγματοποιούν απεργίες σε όλη τη χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου εκφράζοντας την οργή τους για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, διαταράσσοντας τη λειτουργία των σχολείων, των τρένων και αποκλείοντας δρόμους, παράλληλα με την υποστήριξή τους σε άλλες διαδηλώσεις.
Σήμερα Σάββατο «κίτρινα γιλέκα» --ένα αντικυβερνητικό κίνημα που γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο ως αντίδραση στο υψηλό κόστος ζωής-- ενώθηκαν με ένα συλλαλητήριο χιλιάδων ανθρώπων εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά σε τουριστικά σημεία όπως το μουσείο σύγχρονης τέχνης Κέντρο Πομπιντού, όπου ορισμένοι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να στήσουν οδοφράγματα και να τα πυρπολήσουν και έσπασαν μια στάση λεωφορείου.
Συγκρούσεις ξέσπασαν και σε άλλα σημεία, αν και τα πνεύματα έμοιαζαν να ηρεμούν προς το τέλος του απογεύματος.
Ο Ζερόμ Ροντρίγκες, μια φυσιογνωμία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», τραυματίστηκε στο μάτι, αν και δεν είναι προσώρας σαφές πώς τραυματίστηκε. Ο Ροντρίγκες τυφλώθηκε στο ίδιο μάτι νωρίτερα φέτος στη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης.
Το δίκτυο μεταφορών της Γαλλίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλη τη χώρα και στο Παρίσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, και σιδηροδρομικοί και εργαζόμενοι στο μετρό επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον Μακρόν προκειμένου να εγκαταλείψει τη μεταρρύθμιση.
«Είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε αρκετά» είπε ο Λοράν Τζεμπαλί, εκπρόσωπος του συνδικάτου Unsa για τον κλάδο του μετρό ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση.
Ο Μακρόν προώθησε τη μεταρρύθμισή του ως ένα δικαιότερο σύστημα που θα κινητροδοτήσει τους εργαζομένους ώστε να παραμείνουν στη δουλειά μέχρι τα 64 αντί τα 62 έτη και θα ισορροπήσει τον συνταξιοδοτικό προϋπολογισμό, καταργώντας παράλληλα ειδικά καθεστώτα.