- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η κυβέρνηση της Τουρκίας παρουσιάζει το σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής.
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παράγει έως 175.000 οχήματα ετησίως στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξ ολοκλήρου στη χώρα, που αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, προσελκύοντας επενδύσεις 22 δισεκ. λιρών (3,7 δισεκ. δολαρίων) σε βάθος 13 ετών.
Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη των αναδυόμενων αγορών.
Η Τουρκία είναι ήδη μεγάλος εξαγωγέας προς την Ευρώπη οχημάτων που κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά από εταιρίες όπως οι Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota και Hyundai.
Το νέο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, θα λάβει κρατική στήριξη, όπως φοροαπαλλαγές, ενώ θα συστηθεί μια μονάδα παραγωγής στο κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Μπούρσα (Προύσα) της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Πέντε μοντέλα του αυτοκινήτου θα παραχθούν από 4.000 και πλέον εργαζόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ η κυβέρνηση έχει εγγυηθεί ότι θα αγοράσει 30.000 οχήματα έως το 2035.
Ο Ερντογάν αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδιά του τον Νοέμβριο του 2017 για να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2021 ένα αυτοκίνητο που θα έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Τουρκία. Στη σημερινή τελετή αναμένεται να οδηγήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο σε μια γέφυρα στη βορειοδυτική περιοχή του Γκέμπτζε.
Η κοινοπραξία, που ονομάζεται Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ