- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Πόλης του Μεξικού για να διαμαρτυρηθούν για τον πίνακα που αναπαριστά γυμνό και με γόβες τον εθνικό ήρωα, Εμιλιάνο Ζαπάτα.
Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Πόλης του Μεξικού για να διαμαρτυρηθούν για τον πίνακα που αναπαριστά γυμνό και με γόβες τον εθνικό ήρωα της μεξικανικής επανάστασης, Εμιλιάνο Ζαπάτα.
Οι διαδηλωτές μπήκαν δια της βίας στο μουσείο φωνάζοντας «να καεί, να καεί» καθώς θεωρούν ότι ο πίνακας προσβάλλει τον εθνικό τους ήρωα. Ο Ζαπάτα στον πίνακα εμφανίζεται με ροζ καπέλο και ψηλοτάκουνες γόβες.
Ο εγγονός του εκλιπόντος επαναστάτη, Χόρχε Ζαπάτα Γκονζάλες, ζήτησε την απομάκρυνση του πίνακα. «Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press.
Οι διαδηλωτές έμειναν για ώρες μπροστά στο μουσείο, φωνάζοντας ομοφοβικά συνθήματα. Έγιναν αψιμαχίες και ανταλλάχθηκαν προσβολές με μια μικρή ομάδα αντιδιαδηλωτών, μελών της κοινότητας ΛΟΑΔ, μπροστά στον χώρο. Οι πολέμιοι του έργου ορκίστηκαν ότι θα πηγαίνουν κάθε μέρα στο μουσείο για να διαδηλώνουν.
«Αυτή η βίαιη διαδήλωση μου προκάλεσε κατάπληξη», ήταν η αντίδραση του δημιουργού του έργου, του Φαμπιάν Τσάιρες, ο οποίος διερωτήθηκε «γιατί αποτελεί προσβολή η γυναικεία μορφή» σε δηλώσεις του στο Radio Formula.
Ο πίνακας, που ο Τσάιρες φιλοτέχνησε το 2014, έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση «Εμιλιάνο: Ο Ζαπάτα μετά τον Ζαπάτα», που οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από τον θάνατο του ηγέτη της μεξικανικής επανάστασης. Ο Ζαπάτα πέθανε το 1919 σε μάχη με στρατεύματα πιστά στον πρόεδρο Πορφίριο Δίας.