- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Νέες υποθέσεις βιασμών και επιθέσεων φέρνουν ξανά στη δημοσιότητα τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι γυναίκες στην ινδική κοινωνία.
Μία 23χρονη θύμα βιασμού στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας δίνει μάχη για τη ζωή της, αφού σήμερα το πρωί δέχθηκε επίθεση την ώρα που πήγαινε στο δικαστήριο όπου θα εκδικαζόταν η προσφυγή της εναντίον δύο ανδρών.
Τώρα η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα, αφού της έβαλαν φωτιά.
Πέντε άνδρες, ανάμεσά τους και οι δύο φερόμενοι βιαστές της, έχουν συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η 23χρονη κατευθυνόταν σε σταθμό του τρένου όταν μια ομάδα ανδρών της επιτέθηκε και την οδήγησε σε γειτονικό χωράφι, όπου της έβαλαν φωτιά.
Σύμφωνα με έγγραφα της αστυνομίας, η γυναίκα είχε καταγγείλει τον Μάρτιο τον βιασμό της υπό την απειλή όπλου στις 12 Δεκεμβρίου 2018.
Ο φερόμενος βιαστής αφέθηκε ελεύθερος την προηγούμενη εβδομάδα αφού κατέβαλε εγγύηση.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ουνάο, όπου τον Ιούλιο είχε σημειωθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα εναντίον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος αφού μία γυναίκα που τον είχε κατηγορήσει για βιασμό τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Δύο θείες της σκοτώθηκαν και ο δικηγόρος της τραυματίστηκε.
«Πότε θα αλλάξουν τα πράγματα;»
Επτά χρόνια μετά τον ομαδικό βιασμό μίας φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και την κατακραυγή που προκλήθηκε η μητέρα της ζήτησε χθες Τετάρτη να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα άλλο θύμα βιασμού, ο φόνος της οποίας προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις για τη θέση των γυναικών στη σύγχρονη Ινδία.
«Πότε θα αλλάξουν τα πράγματα;», διερωτήθηκε η Άσα Σινγκ, μητέρα της 23χρονης ο φόνος της οποίας το 2012 προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις και οδήγησε στην αυστηροποίηση της ινδικής νομοθεσίας κατά της σεξουαλικής βίας.
«Τίποτα δεν έχει αλλάξει, παρά τα όσα έχουν συμβεί», κατήγγειλε.
Η Σινγκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μία εβδομάδα αφού μία 27χρονη κτηνίατρος βιάστηκε, στραγγαλίστηκε και το πτώμα της κάηκε στα περίχωρα της πόλης Χάιντεραμπαντ στη νότια Ινδία. Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για το έγκλημα.
Όμως ο φόνος της συγκλόνισε και πάλι την Ινδία, με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, αν και η Σινγκ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι πολιτικοί θα αναλάβουν συγκεκριμένη δράση.
«Μέχρι η κυβέρνηση να αναλάβει αυστηρά μέτρα και μέχρι να εφαρμοστούν πραγματικά οι νόμοι, δεν θα πετύχουμε τίποτε με τις φωνές, τις διαμαρτυρίες και τις πορείες μας. Χρειαζόμαστε άμεση απόδοση της δικαιοσύνης», υπογράμμισε.
Θλιβερό ρεκόρ
Η Ινδία διαθέτει το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών, με 90 βιασμούς να καταγγέλλονται κατά μέσο όρο καθημερινά από το 2017 και μετά, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.
Έρευνα του Thomson Reuters Foundation το 2018 έθεσε την Ινδία στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες χώρες στον κόσμο.
Η μητέρα της 27χρονης κτηνιάτρου δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θέλει να καεί ζωντανός ο δράστης της επίθεσης εναντίον της κόρης της.
«Μπορώ να καταλάβω απολύτως τι περνούν οι γονείς της. Θέλω να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους», επεσήμανε η Σινγκ.
«Μπορεί να μας χωρίζει μεγάλη απόσταση, αλλά είμαστε μαζί στη μάχη μας για δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Τι θα γίνει μετά;
Όπως ο βιασμός της κόρης της έφερε στη δημοσιότητα τη θέση των γυναικών στην ινδική κοινωνία, η υπόθεση της 27χρονης κτηνιάτρου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #ΚρεμάστεΤουςΒιαστές να είναι viral στην Ινδία.
Όμως η Σινγκ εκτιμά ότι αυτό δεν αρκεί.
Κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να διορθώσει το αργό και ετοιμόρροπο δικαστικό της σύστημα, επισημαίνοντας ότι οι δράστες της επίθεσης εναντίον της κόρης της είναι ακόμη ζωντανοί επτά χρόνια μετά την καταδίκη τους σε θάνατο.
Κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον έξι χρόνια για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση, σύμφωνα με την οργάνωση Daksh.
Όπως για τον βιασμό του 2012 έτσι και για τον βιασμό της 27χρονης θα συσταθεί ένα δικαστήριο που θα εξετάσει εσπευσμένα την υπόθεση.
«Πολεμώ για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση της κόρης μου επί επτά χρόνια τώρα, όμως ελπίζω ότι αυτή η οικογένεια δεν θα χρειαστεί να περιμένει τόσο», δήλωσε η Σινγκ.