Κοσμος

Αυστραλία: «Τρελάθηκε» ο καιρός - Ήρθε το καλοκαίρι και έριξε χιόνι

Το... στρωσε στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές - Πολικό ψύχος στην Τασμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Victoria hit with a wintry blast | Nine News Australia

Απίστευτο: Στα λευκά ντύθηκε η Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, την ώρα μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της πολιτείας.

«Άσπρη» μέρα είδαν κατακαλόκαιρο στην Αυστραλία και δεν αποκλείεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να κάνουν Χριστούγεννα με… χιόνια! Την Κυριακή και τη Δευτέρα πυκνό χιόνι έπεσε στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και στην πολιτεία Βικτώρια, την ώρα που το ψύχος στην Τασμανία είναι πολικό. Οι εικόνες με τα καγκουρό να χοροπηδούν με φόντο το χιόνι έκαναν τον γύρο των social media. Την ίδια στιγμή σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες της Αυστραλίας ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Victoria hit with a wintry blast | Nine News Australia

«Το τρίτο κρύο μέτωπο αυτές τις ημέρες φέρνει μια έκρηξη πολικού αέρα στα νοτιοανατολικά. Θα δούμε μια πτώση των θερμοκρασιών και αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές θα χιονίζει. Στην περιοχή Γουάγκα Γουάγκα η θερμοκρασία έπεσε στους 17C και ήταν  η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου τα τελευταία 59 χρόνια» εξήγησε η μετεωρολόγος του Sky News Weather Channel, Άλισον Όσμπορν.

Στην Τασμανία, στο όρος Ουέλινγκτον, η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φθάσει τους -4.

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές

Την ίδια στιγμή μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία. Τα πύρινα μέτωπα φθάνουν σε μήκος τα 150 χλμ. στην περιοχή Κάροουαν (Νέα Νότια Ουαλία).

Out-of-control bushfire burning on New South Wales South Coast

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.