Κοσμος

Ο αρχιτέκτονας της Παναγίας των Παρισίων «να το βουλώσει»

Έξαλλος ο στρατηγός Ζαν-Λουί Γκεοργκελέν και επιβλέπων του έργου αναστήλωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγία των Παρισίων
Παναγία των Παρισίων / © EPA/PHILIPPE LOPEZ MAXPPP OUT

Ο στρατηγός Γκεοργκελέν και ο αρχιτέκτονας Βιλνέβ «σφάζονται» για το έργο αποκατάστασης της ιστορικής Παναγίας των Παρισίων.

Να «βουλώσει το στόμα του» δήλωσε ο στρατηγός, Ζαν-Λουί Γκεοργκελέν, και επιβλέπων του έργου αναστήλωσης του ιστορικού ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστυροφική πυρκαγιά, απευθυνόμενος στον αρχιτέκτονα Φιλίπ Βιλνέβ.

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες έχει ξεσπάσει για αν το νέο κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού πρέπει να είναι μοντέρνο ή μεσαιωνικό.   

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διόρισε τον στρατηγό, έχει ορίσει μια πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι αυτός ο στόχος μπορεί να είναι υπερβολικά φιλόδοξος και ο αρχιτέκτονας Φιλίπ Βιλνέβ είπε στο παρελθόν ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί είναι αν το τμήμα που κατέρρευσε  είναι ένα αντίγραφο εκείνου που κάηκε.  
Τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας όσο και ο στρατηγός διαφωνούν και εκτιμούν ότι το νέο κωδωνοστάσιο της Παναγίας των Παρισίων, θα πρέπει να είναι σύγχρονο.

Η διαφωνία σε υψηλούς τόνους ξέσπασε σε δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής πολιτιστικών υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, σχετικά με τη σχεδίαση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.