- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ευθανασία στη Νέα Ζηλανδία. Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα.
Οι βουλευτές στη Νέα Ζηλανδία ψήφισαν σήμερα υπέρ του να καταστεί νόμιμη η ευθανασία, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον επόμενο χρόνο.
Το νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέπει σε ασθενείς σε τελικό στάδιο να ζητούν τον ιατρικά υποβοηθούμενο θάνατο, εγκρίθηκε με ψήφους 69-51 στην τελική του ανάγνωση, δίνοντας τέλος σε έναν πολυετή και έντονο κοινοβουλευτικό διάλογο.
Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν έχει δημοσίως ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης σχετικά με την ευθανασία και ψήφισε διστακτικά υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος με το αιτιολογικό ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την προώθηση της νομοθεσίας.
Το δημοψήφισμα ήταν ένα αίτημα του λαϊκιστικού κόμματος «Πρώτα η Νέα Ζηλανδία», το οποίο απείλησε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν διεξαγόταν δημοψήφισμα, πιθανόν καταδικάζοντάς το έτσι σε αποτυχία.
«Οι Νεοζηλανδοί μας εκλέγουν, αλλά δεν έχουν εκλέξει τις συνειδήσεις μας», δήλωσε η βουλευτής του «Πρώτα η Νέα Ζηλανδία», Τρέισι Μάρτιν.
Ο υποστηρικτής του νομοσχεδίου, ο φιλελεύθερος βουλευτής Ντέιβιντ Σέιμουρ, δήλωσε πριν από την ψηφοφορία αισιόδοξος ότι αυτό θα εγκριθεί.
«Επεξεργαστήκαμε τα επιχειρήματα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει ποτέ κάποιος να πει ότι η βουλή δεν εξέτασε ενδελεχώς και με άρτιο τρόπο αυτό το νομοσχέδιο. 'Εχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κοινοβουλευτική διαδικασία. Και στο διάστημα αυτό συζητήσαμε όποιο επιχείρημα, υπέρ και κατά του νομοσχεδίου, μπορεί να φανταστεί κάποιος», είπε ο Σέιμουρ.
Την ώρα της ψηφοφορίας, διαδηλωτές κατά της ευθανασίας με πανό που έγραφαν «Βοηθήστε μας να ζήσουμε, όχι να πεθάνουμε» και «Η Ευθανασία δεν είναι η λύση», πραγματοποιούσαν αγρυπνία έξω από το κοινοβούλιο.