Κοσμος

Τείχος του Βερολίνου: Εικόνες πριν και μετά την πτώση

Δείτε πόσο άλλαξε το Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
berlin1.jpg

Φωτογραφίες πριν και μέτα την πτώση του Τείχους του Βερολίνου μέσω μια διαδραστικής εφαρμογής.

Η Γερμανία και η Ευρώπη γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου σε βαριά ατμόσφαιρα, η οποία απέχει πολύ από τις ελπίδες που είχαν γεννηθεί από το τέλος του Σιδηρού Παραπετάσματος.

Η Γερμανία έχει προβλέψει ένα ελάχιστο πολιτικό πρόγραμμα για την επέτειο αυτή, που πρόκειται να κορυφωθεί σήμερα Σάββατο.

Πριν από δέκα χρόνια, για τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους στις 9 Νοεμβρίου 1989, ηγέτες ολόκληρου του πλανήτη, μεταξύ των οποίων αυτοί των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, είχαν μεταβεί στη Γερμανία για να γκρεμίσουν ένα μοντέλο του Τείχους που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.

Ο στόχος ήταν να υπογραμμισθεί ότι ο καιρός των τειχών και των φραγμάτων ανήκε οριστικά στην ιστορία. Σήμερα δεν θα γίνει κάποια ανάλογη συμβολική τελετή.

Το Βερολίνο σίγουρα έχει αλλάξει. Είναι μια άλλη πόλη και φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις διαδραστικές εικόνες στο σάιτ του Berliner Morgenpost, στο οποίο μπορείτε να δείτε πώς ήταν το Βερολίνο πριν την Πτώση του Τείχους και πώς είναι σήμερα τα ίδια σημεία. Δείτε κάποιες εικόνες και πατήστε πάνω στην τελευταία για να μπείτε στην εφαρμογή.

berlinc.jpg

berlin2.jpg

berlin4.png

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μπείτε στην εφαρμογή

berlin5.jpg

Με πληροφορίες από AFP.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.