- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
9χρονος που μουτζούρωνε το σχολείο τώρα διακοσμεί εστιατόρια
Η καλλιτεχνική δεξιοτεχνία του μικρού γρήγορα τράβηξε την προσοχή
Ο 9χρονος Τζο γέμιζε τα τετράδιά του με πρόσωπα, τέρατα κι οτιδήποτε γεννούσε η φαντασία του, ακόμη και την ώρα του μαθήματος.
Τον εννιάχρονο Τζο Ουέιλ (Joe Whale) οι γονείς του τον ενθάρρυναν να συνεχίσει να ζωγραφίζει παρά τα προβλήματα που είχε στο σχολείο όπου «μουτζούρωνε» συνεχώς. Γέμιζε τα τετράδιά του με πρόσωπα, τέρατα κι οτιδήποτε γεννούσε η φαντασία του, ακόμη και την ώρα του μαθήματος.
Οι γονείς έστειλαν τον Τζο σε τάξη σχεδίου μετά τη λήξη των μαθημάτων, και η καλλιτεχνική δεξιοτεχνία του μικρού γρήγορα τράβηξε την προσοχή: τον κάλεσαν να διακοσμήσει το εσωτερικό του εστιατορίου «Number 4» στο Σριούσμπερι της Βρετανίας. Σήμερα, ο Τζο - γνωστός πλέον με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «The Doodle Boy (Το Παιδί που "μουτζουρώνει"» - έχει τον δικό του ιστότοπο και σελίδες σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο μπαμπάς του, ο Γκρεγκ, δηλώνει ότι ο γιος του «ανέκαθεν» λάτρευε τη ζωγραφική και ότι στο δημοτικό, σε ηλικία 4 χρονών, είχε ήδη χαρακτηριστεί «προικισμένος». Ήταν ο δάσκαλος στην τάξη σχεδίου αυτός που πρόσεξε τις σχεδιαστικές ικανότητες του Τζο και ανήρτησε έργο του στον λογαριασμό του στο Instagram.
Αυτή την ανάρτηση πρόσεξαν οι άνθρωποι του βρετανικού εστιατορίου και κάλεσαν τον Τζο ως διακοσμητή. «Ήθελαν τον Τζο στο εστιατόριό τους να φιλοτεχνήσει ένα έργο στον τοίχο τους, και ήταν η κύρια σάλα φαγητού κι εμείς ανεβήκαμε στα ουράνια» θυμάται ο μπαμπάς Γκρεγκ. «Ρώτησα τον Τζο κι αυτός, βεβαίως, άρπαξε την ευκαιρία κι έτσι πηγαίναμε εκεί μετά το σχολείο και για δυο ώρες κάθε βράδυ έβαζε στον τοίχο όλη τη δημιουργικότητά του» προσθέτει. Αποκάλυψε στο Bored Panda ότι του πήρε, συνολικά, περίπου 12 ώρες για να ολοκληρώσει τη διακόσμηση της σάλας φαγητού του «Number 4».
Καμαρώνει τον γιο του. «Ο Τζο αγαπά να "μουτζουρώνει" κι είμαστε τόσο περήφανοι για όσα καταφέρνει, είναι απίστευτο το ότι μια απολύτως ανεξάρτητη επιχείρηση ζήτησε από τον εννιάχρονο γιο μας να κάνει μια επαγγελματική δουλειά γι' αυτούς» δηλώνει. Και απευθύνεται στους απανταχού γονείς: «Θα συμβούλευα τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν πάντα το πάθος τους και τα όνειρά τους. Να ψάξετε για εργαστήρια και ομάδες μέσα στην κοινότητά σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άχμεντ αλ Άχμεντ αφόπλισε τον έναν από τους δύο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης
Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει έτοιμος για ειρηνευτική συμφωνία υπό ρωσικούς όρους και κατηγορεί ΕΕ και Κίεβο για κλιμάκωση
Η ετήσια λίστα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ προκαλεί ξανά συζητήσεις - Τι επέλεξε σε λογοτεχνία, σινεμά και μουσική
Αγωνία για την υγεία της
Ορισμένες βόρειες χώρες στέλνουν χρήματα στο Κίεβο εδώ και χρόνια, αλλά πολλοί Ευρωπαίοι δεν βλέπουν γιατί θα έπρεπε να το κάνουν
Μία συμφωνία που αναμενόταν από τον Σεπτέμβριο
Η συμφωνία που φέρνει τον Charlie Brown στη Sony
Πώς οι νέοι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τη συλλογική πολιτική ταυτότητα
Όσα έχουν βρει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα
Τι συμβαίνει στη χώρα των αυστηρών προτύπων ομορφιάς
Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του
Το περιστατικό που οδήγησε στην ερήμην καταδίκη του
«Ήταν ενδεδειγμένη λύση», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινό στοιχείο σε περισσότερες από μία πλακέτες είναι και οι αναφορές στη Χίλαρι Κλίντον
Ζημιές στο μπαλκόνι, χωρίς τραυματισμούς
Η απόφαση θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία κάνναβης στις ΗΠΑ
Η πόλη Στέιτσβιλ βρίσκεται περίπου 45 μίλια (72 χιλιόμετρα) βόρεια της Σάρλοτ
Ο Τραμπ έβαλε το όνομά του και στον πιο εμβληματικό πολιτιστικό θεσμό της Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου
Οι δάσκαλοι θα λάβουν εκπαίδευση σε θέματα όπως η συναίνεση και οι κίνδυνοι της κοινοποίησης προσωπικών εικόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.