- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Από την Κίνα οι 39 άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο στο ψυγείο νταλίκας στην περιοχή του Έσσεξ στο ανατολικό τμήμα του Λονδίνου.
Νέα στοιχεία για την εθνικότητα των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε νταλίκα στην περιοχή του Έσσεξ, ανατολικά του Λονδίνου, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Όπως μετέδωσε το BBC, πρόκειται για μετανάστες κινεζικής καταγωγής. Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ή από την κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος στην «νταλίκα του θανάτου» έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις (περίπου 35 χλμ. ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου). Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες, αντίκρισαν ένα «βουνό από πτώματα». Η βρετανική αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για 8 γυναίκες και 31 άνδρες, από τους οποίους ο ένας είναι ανήλικος.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι οι μετανάστες να πέθαναν από το κρύο, καθώς ήταν κλειδωμένοι στο ψυγείο, όπου η θερμοκρασία εκτιμάται ότι έφθασε ακόμη και τους -25 βαθμούς Κελσίου. «Σε έναν σκοτεινό παγωμένο θάλαμο, αν δουλεύει το ψυγείο, τότε ο θάνατός τους θα ήταν τρομακτικός… Δεν μπορούν να βγουν από εκεί μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Μπαρνέτ, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA), σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο οδηγός του οχήματος, ένας 25χρονος Ιρλανδός ονόματι Μο Ρόμπινσον, ο οποίος συνεχίζει να ανακρίνεται. Όπως έχει γίνει γνωστό, το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε (Βέλγιο) στο λιμάνι του Πάρφλιτ στο ανατολικό τμήμα της Αγγλίας. Στο συγκεκριμένο βελγικό λιμάνι συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες κοντέινερ, τα οποία πρόκειται στη συνέχεια να μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για ένα «τραγικό γεγονός», ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η φρικιαστική αυτή υπόθεση ξύπνησε μνήμες από το 2000. Εκείνη τη χρονιά είχαν εντοπιστεί νεκροί 58 Κινέζοι μετανάστες σε φορτηγό στο λιμάνι του Ντόβερ. Ο θάνατός τους είχε αποδοθεί σε ασφυξία. Εδώ και χρόνια, παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν στη Μεγάλη Βρετανία κρυμμένοι στο πίσω μέρος φορτηγών, προερχόμενοι συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.
Έφοδοι σε σπίτια - Ερευνα για ιρλανδικό κύκλωμα trafficking
Στο πλαίσιο των ερευνών η αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Πέμπτης εφόδους σε τρία σπίτια στην κομητεία Αρμάγκ στη Βόρεια Ιρλανδία. Για τις συγκεκριμένες κατοικίες υπήρχαν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να συνδέονται με τον συλληφθέντα οδηγό.
Οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να ανακρίνουν τον Μο Ρόμπινσον και να εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτός να εμπλέκεται σε ιρλανδικό κυκλώμα trafficking, το οποίο έχει σχέσεις με την πόλη Βάρνα, στη Βουλγαρία, όπου είναι καταχωρημένη και η νταλίκα. Όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», το «φορτηγό του θανάτου» είχε βουλγαρικές πινακίδες και άνηκε σε εταιρεία, ιδιοκτησίας υπηκόου Ιρλανδίας. Η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017. Η νταλίκα έφυγε από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν επέστρεψε ποτέ.
Το κοντέινερ-ψυγείο είχε το σήμα «Ιρλανδία» (Ireland) μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (The Ultimate Dream). Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», η ανακάλυψη των πτωμάτων έγινε στη 01.40 π.μ. τοπική ώρα, λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου το κοντέινερ έφθασε στη Μεγάλη Βρετανία.
Το όχημα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στο γειτονικό Τίλμπουρι Ντοκς όπου θα διεξαχθεί περαιτέρω εγκληματολογική εργασία. Η βρετανική αστυνομία αναφέρει ότι η διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Την ίδια στιγμή η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως συνδράμει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».
Επικίνδυνο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή
Ο Σον Σόιερ, εθνικός εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την εμπορία ανθρώπων, δήλωσε πως χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκουν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η αστυνομία καταφέρνει να διασώσει πολλά από τα θύματα των διακινητών, η Βρετανία θεωρείται από το οργανωμένο έγκλημα ένας ενδεχόμενος εύκολος στόχος για τους διακινητές.
«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε φρούριο. Πρέπει να δεχθούμε ότι έχουμε διαπερατά σύνορα» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο Σόιερ στο ραδιόφωνο του BBC.
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το φορτηγό
Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δείχνουν την «νταλίκα του θανάτου» να φθάνει στο Έσσεξ λίγες ώρες πριν οι αστυνομικοί ανακαλύψουν το μακάβριο φορτίο της.