Κοσμος

Δικαίωση 4,8 εκατ. δολαρίων για 19 άδικα χρόνια στη φυλακή

Για φόνο που δεν διέπραξε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντέιβιντ Ίστμαν
Ντέιβιντ Ίστμαν / © AAP

Αποζημίωση 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε Αυστραλός, ο οποίος πέρασε αδίκως 19 χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα κελί για φόνο που δεν διέπραξε.

Αποζημίωση 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε Αυστραλός, ο οποίος πέρασε αδίκως 19 χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα κελί για τη δολοφονία ενός ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας που δεν διέπραξε. 

Ειδικότερα, ο Ντέιβιντ Ίστμαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1995 για τη δολοφονία του βοηθού επιτρόπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας, Κόλιν Γουίντσεστερ.

Ο 74χρονος Ίστμαν αφέθηκε αργότερα ελεύθερος καθώς διαπιστώθηκε ότι έτυχε άδικης δίκης. Στη συνέχεια έκατσε για δεύτερη φορά στο εδώλιο και αθωώθηκε. Ο φόνος του αστυνομικού παραμένει ανεξιχνίαστος.

Το σκεπτικό της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας αναφέρει ότι ο άδικος εγκλεισμός στέρησε από τον Ντέιβιντ Ίστμαν την ευκαιρία να δημιουργήσει οικογένεια, να χτίσει μια καριέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του ο κ. Ίστμαν έχασε τη μητέρα του και τα δύο αδέλφιά του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.