- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τουλάχιστον 20 καγκουρό σκοτώθηκαν από ασυνείδητο οδηγό που τα χτύπησε με το αυτοκίνητο.
Αποτρόπαιο ήταν το θέαμα που αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι περιοχής στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Τουλάχιστον 20 καγκουρό είχαν σκοτωθεί, έχοντας παρασυρθεί από αυτοκίνητο. Τα μαρσιποφόρα εντοπίστηκαν νεκρά σε δρόμους και πάρκα. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ένας ο δράστης. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενο την Τζανίν Γκριν, εθελόντρια του οργανισμού WIRES (Wildlife Information, Rescue and Education Service) για την προστασία της Άγριας Ζωής, ο ένοχος οδηγούσε ένα λευκό όχημα, το οποίο είχε τοποθετημένο στην οροφή έναν προβολέα.
«Το αυτοκίνητο έκανε γύρους και είχε έναν προβολέα. Έτσι τα καγκουρό ξαφνιάζονταν και έμεναν ακίνητα. Το όχημα έβγαινε από τον δρόμο και τα χτυπούσε. Ήταν βραδιά τελικού ποδοσφαίρου, έτσι πολύς κόσμος μπορεί να είχε πιει. Ευτυχώς κανείς δεν γυρνούσε με τα πόδια σπίτι» ανέφερε η Γκριν.
«Πόλεμος» για τις σοδειές
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Independent, εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη για τον συνολικό αριθμό των καγκουρό στην Αυστραλία. Πολλοί αγρότες εκφράζουν παράπονα για την αύξηση του πληθυσμού, επισημαίνοντας ότι τα καγκουρό προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες.
Πριν από έναν χρόνο οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας είχαν εξουσιοδοτήσει -ανεπίσημα- τους παραγωγούς να σκοτώνουν όσα καγκουρό έμπαιναν στα χωράφια τους. Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει πολλάκις χτυπηθεί από έντονη ξηρασία. Οι αγρότες αναφέρουν πως ό,τι πράσινο φυτρώνει, έρχονται τα μαρσιποφόρα και το τρώνε.
«Πολλοί αγρότες προσπαθούν να διασώσουν ό, τι έχει απομείνει από τις σοδειές τους, μόνο και μόνο για να τους τις κατασπαράξουν τα καγκουρό» είχε πει τότε ο υπουργός εμπορίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Νίαλ Μπλέρ.
«Το άμοιρο καγκουρό είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος στην προπαγάνδα της καταστροφής της γης. Είναι τα κοπάδια αμνοεριφίων που παραμένουν σε υψηλούς πληθυσμούς, τα οποία προκαλούν αντίστοιχη καταστροφή» είχε τονίσει εκπρόσωπος του WIRES, ζητώντας τη λήψη εναλλακτικών μέτρων.