Κοσμος

Ανένδοτος ο Μπόρις Τζόνσον: Δεν παραιτούμαι - Το Brexit θα γίνει

«Ευθύνη μου να ηγηθώ της χώρας» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο BBC.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον/© EPA/STEFAN ROUSSEAU

«Καλύτερα νεκρός σε χαντάκι, παρά να ζητήσω παράταση» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ξεκαθαρίζοντας στο BBC ότι δεν παραιτείται.

Την προθεσή του να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit, επανέλαβε ο Μπόρις Τζόνσον. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκαθάρισε την Κυριακή ότι δεν παραιτείται, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε καθυστέρηση του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση πέραν του τέλους Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία για αποχώρηση με συμφωνία.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι θα βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit, παρά την ψήφιση ενός νόμου από τη Βουλή των Κοινοτήτων που απαιτεί από τον ίδιο να ζητήσει την παράταση της χρονικής προθεσμίας για το Brexit, στην περίπτωση που τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν εγκρίνουν μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

«Καλύτερα νεκρός σε χαντάκι, παρά να ζητήσω παράταση» τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, απαντώντας αρνητικά σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί, προκειμένου να μην είναι αυτός που θα ζητήσει την παράταση.

«Όχι, έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το πράξω» ξεκαθάρισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.