Κοσμος

Εξώφυλλο Newsweek: Ο Τραμπ «καβάλα» στο Άγαλμα της Ελευθερίας

«Ελάτε να με πιάσετε»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek, ο Τραμπ κάθεται καβάλα στους ώμους του Αγάλματος της Ελευθερίας, που φαίνεται να υποφέρει κάτω από το βάρος του.

«Αγνόησε, αρνήσου, πέρνα στην επίθεση», με αυτές τις χαρακτηριστικές λέξεις το περιοδικό Newsweek περιγράφει την τυπική γραμμή που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ όταν διατυπώνονται κατηγορίες εις βάρος του και διερωτάται αν αυτή τη φορά «θα πιάσει» η συγκεκριμένη στρατηγική.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού βρίσκεται μια εικόνα που προκαλεί αίσθηση καθώς προφανώς αντλεί έμπνευση από τη στάση του Αμερικανού προέδρου μετά την έναρξη έρευνας σχετικά με την παραπομπή του για το «ουκρανικό» ζήτημα.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, ο Τραμπ, με ένα πλατύ χαμόγελο, κάθεται καβάλα στους ώμους του Αγάλματος της Ελευθερίας, που φαίνεται να υποφέρει κάτω από το βάρος του. Με τον πυρσό του αγάλματος στα χέρια και ύφος γεμάτο αυτοπεποίθηση, ο Τραμπ -στη συγκεκριμένη εικόνα που δημιούργησε ο CJ Burton για το Newsweek- δείχνει να σκέφτεται αυτό ακριβώς που γράφει ο τίτλος με τα πελώρια λευκά γράμματα: «Ελάτε να με πιάσετε».

© instagram

Υπενθυμίζεται ότι σε επίσημη έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής προχωράει η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του σώματος, Νάνσι Πελόζι. «Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ανακοίνωση.

Την επικείμενη ανακοίνωση της Πελόζι είχε γνωστοποιήσει λίγο νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, Ρίτσαρντ Νιλ, αναφέροντας ότι η πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, μια θέση που συμμερίζονται και οι πρόεδροι άλλων Επιτροπών.

Στο μεταξύ, η Γερουσία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Εποπτείας του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.