Κοσμος

Αυτό το λουλούδι ΔΕΝ είναι στα Ιμαλάια, ΟΥΤΕ ανθίζει κάθε 400 χρόνια

Χιλιάδες like και κοινοποιήσεις για την παραπάνω φωτογραφία. Είναι πράγματι έτσι;

Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η φωτογραφία ενός λουλουδιού που συνοδεύεται από τον ψευδή ισχυρισμό ότι ανθίζει στα Ιμαλάια κάθε 400 χρόνια έχει γίνει viral

Viral έχει γίνει η φωτογραφία ενός λουλουδιού που συνοδεύεται από τον ψευδή ισχυρισμό ότι ανθίζει στα Ιμαλάια κάθε 400 χρόνια.

«Αυτό είναι το λουλούδι Maha Meru, το οποίο ανθίζει στα Ιμαλάια κάθε 400 χρόνια. Η γενιά μας έχει την μεγάλη τύχη να την δει. Στείλτε περαιτέρω, ώστε να μπορούν να το απολαύσουν άλλοι άνθρωποι.»

Χιλιάδες like και κοινοποιήσεις για την παραπάνω φωτογραφία. Είναι πράγματι έτσι;


Φωτογράφος:  Max Licher – Η πηγή της φωτογραφία είναι αυτή

1ο ψέμα
Το λουλούδι της φωτογραφίας δεν λέγεται Maha Meru, αλλά Carnegiea gigantea και είναι ο άνθος του κάκτου Saguaro.

Σαγκουάρο (με επιστημονικό όνομα Carnegiea gigantea) λέγεται ένα είδος μεγάλου κάκτου, σε μέγεθος δέντρου, που ανήκει στο μονοτυπικό γένος Carnegiea.

To σχήμα του το γνωρίζουμε όλοι καθώς το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις ταινίες που γυρίζονται με σκηνικό την Άγρια Δύση.

Είναι ενδημικός κάκτος της Αμερικής και φύεται στην έρημο Σονόρα της πολιτείας της Αριζόνα, στην μεξικάνικη πολιτεία της Sonoran, σ’ ένα μικρό τμήμα της ερήμου San Felipe της καλιφορνέζικης Μπάχα, και σε μια εξαιρετικά μικρή περιοχή της Καλιφόρνια. Το άνθος του σαγκουάρος είναι το έμβλημα της Αριζόνα.

2ο ψέμα
Ο κάκτος αυτός αρχίζει να ανθίζει και να παράγει καρπούς για πρώτη φορά όταν φτάσει περίπου 30 χρονών. Μετά ανθοφορεί κάθε χρόνο (κι όχι κάθε 400 όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα) με τα λευκά λουλούδια του να εμφανίζονται την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Ένας «ώριμος» saguaro παράγει κατά μέσο όρο 295 λουλούδια κάθε σεζόν.

Τα λουλούδια παραμένουν ανοικτά στην διάρκεια της ημέρας και συνεχίζουν να παράγουν νέκταρ μετά την ανατολή. Τα περιστέρια και οι μέλισσες είναι οι κύριοι επικονιαστές στη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.