- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μετά από 33 χρόνια απαγόρευσης η εμπορική φαλαινοθηρία επέστρεψε στη χώρα του Ανατέλλοντος.
Μετά από 33 χρόνια απαγόρευσης η εμπορική φαλαινοθηρία επέστρεψε στη χώρα του Ανατέλλοντος. Οι φάλαινες επέστρεψαν στο μενού των Ιαπώνων, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τις αντιδράσεις των άλλων κρατών για κάτι που υπάρχει στην παράδοσή τους εδώ και αιώνες.
Ο Γιοσινόρι Σότζι, επικεφαλής του κυνηγιού των φαλαινών στη Ουαντά, λέει στο BBC: «Το κρέας της φάλαινας είναι ένα φαγητό που εμείς το τρώμε εδώ και 400 χρόνια. Η φαλαινοθηρία δεν διαφέρει σε τίποτα από την αλιεία οποιουδήποτε άλλου ψαριού».
Τη δεκαετία του '60 τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά έπιαναν 20.000 φάλαινες τον χρόνο. Φέτος το ανώτατο όριο της εμπορικής τους αλιείας είναι 227 φάλαινες. «Τη δεκαετία του '50 το 50% της πρωτεΐνης που λάμβανε ο ιαπωνικός πληθυσμός προερχόταν από το κρέας των φαλαινών. Τότε χάθηκαν πολλές φάλαινες. Σήμερα ζήτημα να έχουμε πέντε φαλαινοθηρικά», εξηγεί ο Σότζι.