- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
70 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2013 κατά την άσκηση / εξαιτίας τού επαγγέλματός τους, έναντι 74 το 2012, ανακοίνωσε η Επιτροπή Υπεράσπισης των Δημοσιογράφων (ΕΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη. (https://www.cpj.org). Η ίδια οργάνωση ερευνά το θάνατο άλλων 25, για να εξιχνιάσει αν εντάσσονται στην ίδια κατηγορία ή όχι.
Λεπτομερέστερα, 29 σκοτώθηκαν στη Συρία (συνολικά 63, σ΄ όλη τη διάρκεια του μακρού και πολύνεκρου εμφύλιου πολέμου). Τουλάχιστον 10 σκοτώθηκαν στο Ιράκ (οι 9 δολοφονήθηκαν), 6 στην Αίγυπτο, 5 στο Πακιστάν, 4 στη Σομαλία, από 3 στη Βραζιλία (όπου η ΕΥΔ ερευνά το θάνατο άλλων 5) και στις Φιλιππίνες, από 2 στο Μάλι και τη Ρωσία, και από 1 σε αρκετές άλλες χώρες.
Εξάλλου, η Τουρκία (για δεύτερη συνεχή χρονιά), το Βιετνάμ, η Συρία και η Αίγυπτος είναι οι χώρες με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους.
Τέλος, 13 δημοσιογράφοι έχουν με βεβαιότητα απαχθεί στη Συρία κατά το 2013, ενώ άλλοι 30 αγνοούνται. Ο συνολικός αριθμός των απαχθέντων στη χώρα σε όλη την πολεμική περίοδο φτάνει τους 60.
Μ.Φ.