Κοσμος

Στις φλόγες νοσοκομείο στο Παρίσι - Μία νεκρή

Στους 8 οι τραυματίες - Επί ποδός οι δυνάμεις πυρόσβεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
feu à paris . Пожар в Париже. 22.08.2019

Τραγωδία στο Παρίσι με μία γυναίκα να χάνει τη ζωή της κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομειακό συγκρότημα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν Γάλλοι πυροσβέστες στο Παρίσι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα, σε νοσοκομειακό συγκρότημα στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας. Μία νεκρή και 8 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για το συμβάν στο νοσοκομείο Henri Mondor.

«Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο όπου διαμένει προσωπικό του νοσοκομείου και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής. Με λύπη ανακοινώνουμε ότι υπάρχει ένας νεκρός» δήλωσε ο Μαρτίν Χιρς επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων του Παρισιού.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε σε 10ώροφο κτίριο που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα. Ξεκίνησε από διαμέρισμα, πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους ορόφους. Πυροσβέστης που μίλησε στο Parisien, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επεσήμανε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η πυρκαγιά να οφείλεται σε «οικιακό ατύχημα».

Μεταξύ των τραυματιών είναι και 4 πυροσβέστες, ενώ 12 άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκε να τους χορηγηθεί οξυγόνο από τους διασώστες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.