- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πρόσκρουση μεγάλου αστεροειδούς στον Δία καταγράφεται από ερασιτέχνες αστρονόμους
Ο Ethan Chappel φωτογράφισε το γεγονός, καθώς έβγαζε φωτογραφίες για το Chappel Astro Project
Ερασιτέχνης αστρονόμος φωτογράφισε έναν αστεροειδή να προσκρούει στον Δία
Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος φωτογράφισε έναν αστεροειδή να προσκρούει στον Δία. Ο Ethan Chappel φωτογράφισε το γεγονός, καθώς έβγαζε φωτογραφίες για το Chappel Astro Project, και περιμένει περαιτέρω επιστημονική επιβεβαίωση της πρόσκρουσης.
«Η σημερινή μέρα ήταν απολύτως εξωπραγματική για εμένα.» έγραψε ο Chappel στο Twitter. «Ηλπιζα πως κάποιος άλλος ακόμη θα κατέγραφε την σύγκρουση για να επιβεβαιώσει το γεγονός. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται, διάφοροι άνθρωποι έχασαν την ευκαιρία να το φωτογραφήσουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.»
Ο Ethan Chappel και ο George Chappel είναι ιδιοκτήτες της Chappen Astro, και παρόλο που δεν είναι επιστήμονες, φωτογραφίζουν το διάστημα για κάμποσο καιρό τώρα. Αρχές γενομένης από το 2013 οι δύο τους άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες του Δία. Από τότε μέχρι σήμερα επεκτάθηκαν και σε άλλους πλανήτες. Βεβαίως μεγάλωσε και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν. Ο Ethan περιέγραψε τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησε για να φωτογραφήσει ένα τόσο μακρινό πλανήτη με τόση ευκρίνεια: Τηλεσκόπιο: Celestron C8 EdgeHD, Κάμερα: ZWO ASI290MM, Φακός: Astro-Physics Advanced Convertible Barlow, Φίλτρο: Chroma Red.
Η παρουσία αστεροειδών κοντά στον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού μας συστήματος είναι κάτι το κοινό. Η βαρυτική του έλξη είναι τόσο μεγάλη που οι αστεροειδείς που προσελκύει στην τροχιά του έχουν το αποκτήσει το δικό τους χαρακτηριστικό όνομα: Τρώες του Δία. Αυτοί οι αστεροειδείς είναι πολύ γνωστοί με τον πρώτο να έχει ανακαλυφθεί ήδη από το 1906. Η NASA εξηγεί ότι οι Τρώες έχουν την ίδια τροχιά γύρω από τον Ήλιο με τον Δία, άλλα δεν προσκρούουν επάνω του επειδή συγκεντρώνονται σε δύο διαφορετικά σημεία. Αν και οι Τρώες έχουν την τάση να ξεφεύγουν από αυτή την τροχιά η βαρυτική έλξη του Δια σε συνδυασμό με αυτή του Ηλίου τους επαναφέρει πίσω.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Πτήση & Διάστημα.