Κοσμος

Εικόνες ντροπής: Έφιπποι αστυνομικοί με αλυσοδεμένο Αφροαμερικανό

«Είναι αυτό το Τέξας του 2019 ή του 1819;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέξας 2019
Τέξας 2019, η σύλληψη διπολικού άστεγου / © YouTube

43χρονος Aφροαμερικανός, δεμένος με ένα σχοινί και χειροπέδες, συνοδεύεται στο Τμήμα από έφιππους αστυνομικούς στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η δημοσίευση ενός βίντεο, στο οποίο ένας 43χρονος Αφροαμερικανός, δεμένος με σχοινί και χειροπέδες μεταφέρεται από έφιππους αστυνομικούς στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας.

Η διαπόμπευση του Ντόναλντ Νίλι στο Γκάλβεστον του Τέξας καταδικάζεται από την πλειοψηφία των χρηστών στα social media καθώς παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ήταν θεσμός στον αμερικανικό Νότο έως το 1865.

Δικηγόρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε: «Είμαστε στο 2019 και όχι στο 1819! Αυτή η εικόνα είναι από το 1819 όταν οι κυνηγοί σκλάβων τους έδεναν με σκοινιά και τους έσερναν στο δρόμο».

Η αστυνομία του Τέξας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Texas police apologize after photos surface of "disgusting" and "degrading" arrest


Να σημειωθεί πως ο 43χρονος συνελήφθη το Σάββατο και αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο άστεγο εδώ και 7 χρόνια που πάσχει από διπολική διαταραχή και δεν παίρνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το «έγκλημά» του ήταν ότι είχε βρει κατάλυμα σε ένα μέρος που η αστυνομία του είχε απαγορεύσει να πάει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.