Κοσμος

Αυτή είναι η γνώμη του Καρλ Λιούις για τον Τραμπ

Ο θρύλος του στίβου μίλησε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρλ Λιούις
Καρλ Λιούις/©EPA/PETER FOLEY

Τι πιστεύει ο Καρλ Λιούις για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με την ισότητα των φύλων.

Για τον πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο Καρλ Λιούις. Στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ο θρύλος του στίβου υποστήριξε ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ρατσιστής και μισογύνης». «Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμάει κανέναν πέρα από τον εαυτό του», ήταν η απάντησή τού σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό.

«Βεβαίως και τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες» πρόσθεσε ο Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν ο πρώτος αθλητής μετά τον Τζέσε Όουενς, που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα (Λος Άντζελες 1984/ 100 μ., 200 μ., Μήκος, 4x100).

Οργή για Τραμπ

Τα σχόλια Λιούις έρχονται την ώρα που ο Τραμπ βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής μετά τη λεκτική επίθεση στον Ελάιτζα Κάμινγκς, έναν Αφροαμερικανό βουλευτή στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη πόλη «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά».

Ο Τραμπ δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει «απατεώνα» τον πάστορα Αλ Σάρπτον -εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών. Είχε πει, μάλιστα, για εκείνον ότι «απεχθάνεται τους λευκούς και τους αστυνομικούς».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.