Κοσμος

Ο καύσωνας απειλεί την καμένη Παναγία των Παρισίων

Τι αναφέρει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του εμβληματικού Καθεδρικού Ναού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργασίες αποκατάστασης στην Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά
Εργασίες αποκατάστασης στην Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά/©EPA/STEPHANE DE SAKUTIN

Φόβοι για κατάρρευση του θολωτού τρούλου στην καμένη Παναγία των Παρισίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Παρίσι.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ζέστη θα μπορούσαν να επιταχύνουν την κατάρρευση του θολωτού τρούλου στην κατεστραμμένη από τη μεγάλη πυρκαγιά Παναγία των Παρισίων. Αυτό προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. Και πρόσθεσε: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα ξαφνικά ο θόλος να καταρρεύσει».

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν την Τετάρτη οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η Meteo France προβλέπει ότι στο Παρίσι το θερμόμετρο θα δείξει την Πέμπτη 42 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

Η μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων εκδηλώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον Καθεδρικό Ναό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.