Κοσμος

Χάσταγκ ο «νεκρός Ερντογάν» στο Twitter

Ποιος κρύβεται πίσω από την ψευδή είδηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / © EPA/ERDEM SAHIN

Η φήμη περί θανάτου του Ερντογάν διαψεύστηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Arab Turk, το οποίο επικαλέστηκε πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Βροχή οι αναρτήσεις στο Twitter μετά την εμφάνιση φήμης περί θανάτου του προέδρου της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από «ανακοπή καρδιάς».

Η φήμη διαψεύστηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Arab Turk, το οποίο επικαλέστηκε πηγή της τουρκικής προεδρίας. Η ίδια πηγή απέδωσε τη διασπορά της ψευδούς αυτής είδησης, σε ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει το έργο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φήμη φαίνεται να ξεκίνησε από την ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας wikipedia, όταν άγνωστοι πρόσθεσαν στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια την ημερομηνία θανάτου του Τούρκου Προέδρου με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος.

Στη συνέχεια η υποτιθέμενη ημερομηνία θανάτου του Ερντογάν αφαιρέθηκε και το λήμμα κλειδώθηκε από τους υπεύθυνους της εγκυκλοπαίδειας.

Σημειώνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ψευδώς προσπάθησαν κάποιοι να διαδώσουν είδηση για υποτιθέμενο θάνατο Ερντογάν, κάτι που όπως είπε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.