- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
O Ζεράρ Ντεπαρντιέ βγάζει στο σφυρί την επίπλωση και τον εξοπλισμό του εστιατορίου του στο Παρίσι.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πούλησε τον Ιούνιο το εστιατόριό του «La Fontaine Gaillon» στο Παρίσι. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να διαθέσει σε δημοπρασία στις 11 Ιουλίου ό,τι υπάρχει στο εσωτερικό της επιχείρησης: Από την κάβα με τα κρασιά και τα κουζινικά, μέχρι τους φούρνους και τα έπιπλα. Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Ader.
Ο 70χρονος Ντεπαρντιέ ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών την πώληση του εξοπλισμού και της κάβας του εστιατορίου που στεγάζεται μέσα σε ένα μέγαρο του 17ου αιώνα, κοντά στη συνοικία της Όπερας και των θεάτρων. Πιατικά, μαχαιροπίρουνα, τραπέζια, πολυθρόνες και καρέκλες από κόκκινο βελούδο, μικροί μπουφέδες, τρόλεϊ, πολυέλαιοι, τραπεζομάντιλα, κουζινικά και grands crus κρασιά. Συνολικά, 250 αντικείμενα θα βγουν στο σφυρί.
Με βαθμολογία 13/20 και με δύο σκούφους από τον γαστρονομικό οδηγό «Gault et Millau», το εστιατόριο «La Fontaine Gaillon» ήταν δύο βήματα από το παλιό Χρηματιστήριο του Παρισιού. Επικεφαλής ήταν ο σεφ Πασκάλ Λονιόν-Ντιβάλ. Η κάβα έχει δεκάδες κρασιά Chateau Latour, Haut-Brion, Saint Emilion, Cote-Rotie και Meursault. Η αξία της κάθε φιάλης φθάνει τα 6.000 ευρώ. Τα εγκαίνια του εστιατορίου είχαν γίνει το 2003, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους ο Τζόνι Χαλιντέι.
Στην αρχή, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Το υπόλοιπο κεφάλαιο είχαν καταβάλει η Καρόλ Μπουκέ, η τότε σύντροφος του Γάλλου ηθοποιού, ο οινοποιός από το Μπορντό και μεγιστάνας Μπερνάρ Μαγκρέ και ο Λοράν Οντιό, ο πρώτος σεφ του «La Fontaine Gaillon».
Λάτρης του καλού φαγητού και των καλών κρασιών, ιδιοκτήτης ή μέτοχος αμπελώνων, ο Ντεπαρντιέ επένδυσε ακόμη σε κρεοπωλεία στο Παρίσι, τα οποία είναι επίσης έτοιμος να πωλήσει. Παράλληλα, είχε αγοράσει ένα ιχθυοπωλείο και ένα ντελικατέσεν. Οι δύο επιχειρήσεις βρίσκονται πολύ κοντά στο μέγαρό του, το οποίο διατίθεται προς πώληση εδώ και χρόνια.