- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O Βρετανός ΥΠΟΙΚ απαντά πόσο θα κοστίσει το «σκληρό Brexit»
Η τοποθέτησή του ενώπιον των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων
Στα 90 δισεκατομμύρια λίρες ο λογαριασμός του «σκληρού Brexit» για τα δημόσια ταμεία του Ηνωμένου Βασιλείου
Μία έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία (σ.σ. σκληρό Brexit) θα κόστιζε στα δημόσια ταμεία 90 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ δεν θα υπάρξουν διαθέσιμα χρήματα για μακροχρόνιες περικοπές φόρων ή αυξήσεις δαπανών, ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, στη Βουλή των Κοινοτήτων. Αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντά στις τακτικές ερωτήσεις του Σώματος ως κάτοχος του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, καθώς η επόμενη προγραμματισμένη «λογοδοσία» από το υπουργείο του θα γίνει υπό τη νέα κυβέρνηση.
Ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει δημιουργήσει δημοσιονομικό απόθεμα ύψους 26-27 δισεκατομμυρίων, με στόχο την προστασία της βρετανικής οικονομίας από τις άμεσες επιπτώσεις μίας πιθανής εξόδου χωρίς συμφωνία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διαθέσιμα για να καλύψουν περικοπές φόρων ή αυξημένες δαπάνες.
«Σύμφωνα με την ανάλυση της κυβέρνησης μία άτακτη αποχώρηση θα χτυπήσει το δημόσιο ταμείο με 90 δισεκατομμύρια, και αυτό επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν στις μελλοντικές αποφάσεις για δαπάνες και φόρους» είπε. Υπογράμμισε, δε, ότι και πάλι με βάση την ανάλυση της κυβέρνησης, όλες οι περιοχές, τα έθνη και οι τομείς της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, θα έχουν χαμηλότερη οικονομική απόδοση σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση.
Επανέλαβε, επίσης, την εκτίμησή του ότι η μη συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.
Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον «σκιώδη» υπουργό Οικονομικών, Τζον ΜακΝτόνελ, εάν θα ψήφιζε μαζί με το κόμμα των Εργατικών σε μία πρόταση μομφής με στόχο να εμποδιστεί το Brexit χωρίς συμφωνία, ο Χάμοντ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας: «Νομίζω σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν θα προβώ σε εικασίες για τις μελλοντικές μου ενέργειες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.