- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πρόσφατα το Ελεγκτικό συνέδριο είχε αναφερθεί στους πιθανούς κινδύνους που ανακύπτουν από τη φτώχεια.
Οι δηλώσεις του προέδρου του Ελεγκτικού συνεδρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Κουντρίν, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει «κοινωνική έκρηξη» στη Ρωσία, εάν το επίπεδο της φτώχειας συνεχίσει να αυξάνεται, προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ως συναισθηματικές και υπερτροφικές.
Στο ερώτημα, αν ανησυχεί μήπως η συνεχιζόμενη μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ρώσων πολιτών με φόντο τη σχετικά βελτιούμενη κατάσταση στις άλλες χώρες οδηγήσει σε μια «κοινωνική έκρηξη», ο Κουντρίν απάντησε ως εξής : «Φυσικά και ανησυχώ. Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο ζωής των πολιτών μας μειώθηκε, σήμερα περίπου 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το 70% των φτωχών συμπολιτών μας είναι οικογένειες και κυρίως είναι παιδιά».
Ο Κουντρίν εξέφρασε την άποψη ότι η «φτώχεια στη Ρωσία είναι ντροπή», επειδή σε μια χώρα με τέτοιο αναλογία ΑΕΠ κατά κεφαλή, με συνεχώς αυξανόμενους μισθούς, δεν πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος αριθμός φτωχών και ιδιαίτερα οικογενειών.
Πρόσφατα το Ελεγκτικό συνέδριο είχε αναφερθεί στους πιθανούς κινδύνους που ανακύπτουν από το γεγονός ότι τα πραγματικά εισοδήματα του πληθυσμού, θα συνεχίσουν να μειώνονται το 2019 επειδή η κυβέρνηση δεν έχει σχέδια για μια επιδοματική κοινωνική πολιτική.
Με βάση τα δεδομένα αυτά ο Κουντρίν πρότεινε τη λήψη μέτρων με την χορήγηση επιδομάτων που θα μειώσουν τη φτώχεια κατά 30-40%, λέγοντας ότι «αυτή είναι η έγνοια μας και είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε άμεσα». Αναφερόμενος μάλιστα στο επίδομα για τη γέννηση του πρώτου παιδιού είπε ότι «απόφαση γι αυτό υπάρχει μόνο για εκείνους τα παιδιά των οποίων γεννήθηκαν από το 2018 και μετά, ενώ το μέτρο αυτό πρέπει να ισχύει για όλους», καθώς το αντέχει ο προϋπολογισμός της χώρας.
Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, δείχνοντας ότι δεν παραγνωρίζει το πρόβλημα της φτώχειας, εντούτοις διαφωνεί με τις εκτιμήσεις περί «κοινωνικών εκρήξεων». «Με τις διατυπώσεις που αναφέρονται σε κάποιες ‘εκρήξεις’ και τα λοιπά, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Κουντρίν, προσθέτοντας ότι «όσον αφορά το πρόβλημα, αναμφίβολα, είναι γνωστό και κανείς δεν το κρύβει» και χαρακτηρίσε τις δηλώσεις συναισθηματικές και υπερβολικές.
Ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στο πρόβλημα της φτώχειας, επικαλέσθηκε τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος παλαιότερα είχε χαρακτηρίζει το «πρόβλημα της ύπαρξης ανθρώπων με εισοδήματα που βρίσκονται κάτω του ελάχιστου ορίου διαβίωσης ως πρωταρχικής σημασίας», είπε ότι πολλά εθνικά προγράμματα που υλοποιούνται «έχουν ως στόχο την επίλυση του προβλήματος αυτού»
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ