Κοσμος

Έξαλλος Ερντογάν με ΗΠΑ: Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην Κύπρο

«Έχουμε ήδη αγοράσει τους S-400» - «Θα ζητήσω εξηγήσεις για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν © EPA/TUMAY BERKIN

Έξαλλος Ερντογάν με ΗΠΑ: Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην Κύπρο. Έχουμε αγοράσει τους S-400. Θα ζητήσω εξηγήσεις για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε ότι ελπίζει να επιλυθεί το πρόβλημα με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 μέσω της διπλωματίας και πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.

Λίγο νωρίτερα, ο Ερντογάν είπε ότι το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400 έχει ήδη αγοραστεί και θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα. «Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400, λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία», επέμεινε.

«Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα των S-400 με τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των αδελφών Τουρκοκυπρίων» δήλωσε ο ίδιος.

«Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Εμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.