Κοσμος

Νεκρός εντοπίστηκε πολιτικός από το κόμμα της Μέρκελ (video)

Για υπόθεση μυστήριο κάνουν λόγο τα τοπικά Μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Schusswunde am Kopf: Kassels Regierungspräsident Walter Lübcke ist tot

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Κάσελ, για την παράταξη της Άνγκελα Μέρκελ, Walter Lübcke, βρέθηκε νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Ένας Γερμανός πολιτικός από την παράταξη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε νεκρός υπό συνθήκες που τα τοπικά ΜΜΕ περιγράφουν ως «μυστήριες».

Ο Walter Lübcke, ο οποίος ήταν επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης στο Κάσελ, πέθανε σύμφωνα με πληροφορίες από πυροβολισμό στο κεφάλι στον κήπο του σπιτιού του. Η αστυνομία λέει ότι δεν βρέθηκε όπλο στη σκηνή.

Η αστυνομία στην πολιτεία της Έσσης, της οποίας το Κασέλ είναι μια περιφέρεια, αντιμετωπίζει τον θάνατό του ως δολοφονία.

Σε δήλωσή του, το περιφερειακό συμβούλιο ανέφερε ότι ήταν «συγκλονισμένοι από το θάνατο του δημοφιλούς» ηγέτη, ενώ άλλοι τοπικοί πολιτικοί  εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για έναν όπως περιέγραψαν ενωτικό πολιτικό.

Τον περασμένο μήνα ο πολιτικός Χριστιανοδημοκράτης (CDU) γιόρτασε τη δέκατη επέτειό του ως περιφερειακός πρόεδρος. Τα γερμανικά ΜΜΕ λένε ότι αναμενόταν  να συνταξιοδοτηθεί τον Μάρτιο, αλλά είχε παρατείνει τη θητεία του κατόπιν αιτήματος των συναδέλφων του.

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου μας Walter Lübcke», δήλωσε ο πρόεδρος του CDU και ο πρωθυπουργός Βόλκερ Μπούφιερ.

Ο Walter Lübcke ήταν μέλος του κρατικού κοινοβουλίου της Έσσης για 10 χρόνια από το 1999, πριν γίνει περιφερειακός πρόεδρος του Κασέλ, ένα από τα τρία διοικητικά διαμερίσματα της Γερμανίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.