- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τίμερμανς: Όταν ήμουν παιδί έπεσα θύμα παιδεραστή ιερέα
Κάλεσε την Καθολική εκκλησία «να μην αφήσει ατιμώρητα» αυτού του είδους τα εγκλήματα
Εξομολόγηση Τίμερμανς: Όταν ήμουν παιδί έπεσα θύμα παιδεραστή ιερέα. Κάλεσε την Καθολική εκκλησία «να μην αφήσει ατιμώρητα» τα εγκλήματα
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς αναφέρθηκε σήμερα στη Βαρσοβία στη δική του εμπειρία ως θύματος ενός παιδεραστή ιερέα και κάλεσε την Καθολική εκκλησία «να μην αφήσει ατιμώρητα» αυτού του είδους τα εγκλήματα.
«Κατά πρώτον, και όπως έχω πει δημόσια στην Ολλανδία, το λέω σε άλλα θύματα: μην ντρέπεστε. Δεν φταίτε εσείς. Δεν κάνατε τίποτε κακό», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», πρόσθεσε.
«Αν πρόσωπα έχουν επιδοθεί σε εγκληματικές πράξεις, καταγγείλτε τα στις αρχές ώστε να γίνει δυνατό να διωχθούν», συνέχισε.
Ο 58χρονος Τίμερμανς, ο οποίος επιδιώκει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε αποκαλύψει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι υπήρξε θύμα ενός αμερικανού ιερέα σε ηλικία 13 ετών.
«Θα μου άρεσε η εκκλησία μου σ' ολόκληρο τον κόσμο να περάσει από μια διαδικασία αλήθειας και συμφιλίωσης», όπως έγινε στη Νότια Αφρική μετά το απαρτχάιντ, δήλωσε.
«Είναι αυτό που έχει ανάγκη η εκκλησία μας (...), όμως αν θέλουμε τη συγχώρηση, και αυτή είναι επίσης η προσωπική εμπειρία μου, η συγγνώμη έρχεται αν υπάρχει αναγνώριση της ενοχής (...) Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μου».
Ο Τίμερμανς έκανε τη δήλωση αυτή ενώ η παιδεραστία στους κόλπους του ρωμαιοκαθολικού κλήρου έχει γίνει στην Πολωνία ένα από τα κύρια θέματα της δημόσιας συζήτησης μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που οι Πολωνοί είδαν σχεδόν 21 εκατομμύρια φορές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κύμα σοκ που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Μην το πεις σε κανέναν» των αδελφών Τόμας και Μάρεκ Σεκιέλσκι ενδέχεται να αποβεί σε βάρος του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία και έρχεται αυτή τη στιγμή στήθος με στήθος με τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό που έχουν δημιουργήσει κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.